Aardbeienbaverois

Recept: Aardbeienbaverois in een glaasje

AardbeienbaveroisZien deze glaasjes met aardbeienbaverois er niet ’s zomers uit? Ik word al vrolijk als ik ernaar kijk. Al is dat misschien ook wel omdat ik weet hoe het smaakt. Romig, fris en een tikkie zoet. Precies zoals ik een dessert graag eet. Het fijne van baverois is dat het na een kleine voorbereiding alleen nog maar de koelkast in hoeft om op te stijven. Eenmaal uit de koelkast hoef je het glaasje alleen nog maar op te pimpen met een paar aardbeien en wat witte chocola bijvoorbeeld. Easy does it. Houd je niet van aardbeien (ik kan het me bijna niet voorstellen)? Dan kun je ook een anders soort fruit gebruiken. Frambozen bijvoorbeeld. Of mango. Of sinaasappel. Net wat je lekker vindt. Mijn favoriet blijft de aardbei. Al is het alleen al om the looks. Wil je het dessert extra feestelijk maken? Giet dan het baveroismengsel in een champagne- of cocktailglas en garneer het dessert met een takje munt. Succes verzekerd!

Aardbeienbaverois

Ingrediënten aardbeienbaverois voor 4 personen

250 gram aardbeien + extra om te garneren
2 blaadjes gelatine
175 gram slagroom
65 gram suiker
Het sap van een halve citroen

Aardbeienbaverois

Leg de gelatineblaadjes in een kommetje koud water om te weken.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aarbeien. Voeg het sap van een halve citroen toe.

Klop de slagroom samen met de suiker stijf.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe de aardbeienpuree met de gelatine in een steelpannetje. Verwarm de puree, maar breng het niet aan de kook. Laat de aardbeienpuree afkoelen.

Spatel de slagroom door de afgekoelde aardbeienpuree. Verdeel het aardbeienmengsel over 4 glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast en laat ze 3 uur opstijven.

Garneer de aardbeienbaverois met extra aardbeien, poedersuiker en eventueel een beetje witte chocola.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.