Makkelijke chocolademousse met salted caramel

Recept: Makkelijke chocolademousse

Makkelijke chocolademousse met salted caramelDit is serieus de eerste keer dat ik iets met chocola heb gemaakt. Er kwam eerder al een cheesecake met witte chocola online maar die was stiekem door Douwe gemaakt (sst, tegen niemand zeggen!). Ik ben zelf niet zo gek op chocola. Een keer een goede bonbon of in een toetje kan ik wel waarderen, maar van hele repen wordt ik vooral misselijk. De meeste chocola die hier in huis komt wordt opgegeten door de mister. Want dat is wel een chocoholic. En daarom ging ik toch maar een keer aan de slag. Ik dacht altijd dat koken met chocola een enorm gedoe zou zijn. Plakkerig en smelterig. Een hoofd vol met chocoladevegen en een ontplofte keuken. Maar dat was helemaal niet zo. Het ging zelfs erg makkelijk. Geen troep, geen gedoe. En het was nog lekker ook. De makkelijke chocolademousse is klaar in een kwartiertje en moet daarna alleen nog in de koelkast staan. Bij het maken van chocolademousse is het belangrijk dat je chocola van goede kwaliteit gebruikt. Dit proef je namelijk meteen terug in de smaak. Douwe was er in ieder geval erg blij mee. Dit is zeker een blijvertje.


Ingrediënten makkelijke chocolademousse voor 8 personen

300 gram pure chocola
250 ml slagroom
2 eieren
4 eetlepels suiker

Makkelijke chocolademousse met salted caramel

Smelt de chocola au bain marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Laat de chocola afkoelen.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten met 2 eetlepels basterdsuiker tot stijve pieken. Meng de eidooiers met de andere 2 eetlepels suiker. Klop de slagroom stijf. Schep de slagroom, de eiwitten en de eidooiers bij de gesmolten chocola en schep het door elkaar.

Schep de witte chocola in een spuitzak (of boterhamzakje en knip het hoekje eraf) en verdeel de mousse over 8 glaasjes. Zet de glaasjes een  uurtje in de koelkast om op te stijven.

Serveer de chocolademousse met salted caramel, chocoladeschaafsel of sprinkles.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.