Panna cotta met passievrucht

Recept: Kokos panna cotta met passievrucht

 

Panna cotta met passievruchtIedere keer als ik panna cotta proef ben ik voor even in de hemel. Dat zoiets simpels zo lekker kan zijn. Degene die dit heeft bedacht nomineer ik voor de nobelprijs voor de toetjes. En dat voor iemand die eigenlijk nooit een dessert neemt. Ik ben meer een voorgerechtenmens. Maar niet als er panna cotta op tafel staat. Dan ben ik opeens de grootste toetjeslover op aarde. Ik postte vorig jaar al een panna cotta met frambozencoulis en dit keer was mijn andere favoriete vrucht aan de beurt: de passievrucht. Het fijne van panna cotta is dat hij eigenlijk zo op tafel staat. Het enige wat je moet doen is wachten. En nog eens wachten. Na een korte voorbereidingstijd, welgeteld 5 minuten, moet hij nog 3 uur opstijven in de koelkast. Kun je mooi even iets anders gaan doen. Een stoofpotje maken, of een boek lezen, of een serietje kijken op Netflix. Je komt er vast wel uit ;). De panna cotta met passievrucht is een lekker dessert en erg geschikt als je voor veel mensen moet koken. Zij weten niet hoe makkelijk je het hebt gehad. Wel een beetje stoer kijken bij serveren he!
Ingrediënten kokos panna cotta met passievrucht voor 6 personen

40 gram suiker
250 ml slagroom
250 ml kokosmelk
4 vellen gelatine
1 vanillestokje
6 passievruchten

Panne cotta met passievrucht

Leg de gelatine 5 minuten in koud water.

Verwarm de slagroom en de kokosmelk in een steelpannetje. Zorg dat je de slagroom niet aan de kook brengt. Doe de suiker bij de warme slagroom en laat het smelten. Snijd het vanillestokje verticaal door en schraap met een theelepel het merg eruit. Roer de vanille door de slagroom en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen. Zorg dat de slagroom niet aan de kook raakt.

Knijp de gelatine vellen uit. Doe de gelatine bij de slagroom en roer tot het helemaal opgelost is. Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes (voorzichtig inschenken!) en laat ze 3 uur (of langer) opstijven in de koelkast.

Snijd de passievruchten voorzichtig doormidden. Schep met een theelepel het vruchtvlees uit de schil en verdeel het over de panna cotta. Zet de panna cotta met passievrucht nog een half uurtje terug in de koelkast en serveer koud.

Pin It

One thought on “Recept: Kokos panna cotta met passievrucht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.