Panna cotta met witte chocola en frambozencoulis

Recept: Panna cotta met frambozencoulis en witte chocola

 

Panna cotta met frambozencoulis en witte chocola I loveee panna cotta. Zo’n fijn toetje als afsluiter van een flinke maaltijd. Lekker fris en smaakt uitstekend in combinatie met een vin santo (een Toscaanse dessertwijn, en die is zooo lekker!). Panna cotta komt, net als zoveel heerlijkheden (hallo Barolo en truffel), uit de Piemonte. Panne cotta betekent letterlijk gekookte room. En dat is ook letterlijk wat het is. Gekookte slagroom met een smaakje die daarna wordt gemengd met gelatine zodat hij opstijft. Ik maakte dit keer een panna cotta met frambozencoulis en witte chocola. Is het geen plaatje geworden? Ideaal als je voor veel mensen moet koken. Want na een korte voorbereiding hoeven de glaasjes alleen nog maar de koelkast in. Kind kan de was doen. Beetje stoer kijken bij het opdienen en oeh’s en ah’s vliegen je om de oren. Wedden dat hij in de smaak gaat vallen!
Ingrediënten panna cotta met frambozencoulis en witte chocola voor 4 personen

Voor de panna cotta

500 ml slagroom
60 gram suiker
75 gram witte chocola + extra voor de garnering
3 gelatine vellen
1 vanillestokje

Voor de frambozencoulis

200 gram frambozen
20 gram suiker
1 eetlepel balsamico-azijn
1 eetlepel poedersuiker

Panna cotta met frambozencoulis en witte chocola

Leg de gelatine in een kommetjes met koud water. Laat dit 5 minuten staan.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het merg uit de schil.

Hak de witte chocola in stukjes. Doe de slagroom, het merg van het vanillestokje, de suiker en de witte chocola in een steelpannetje. Verwarm en roer tot de chocola en de suiker is gemolten. Zorg dat de room niet kookt.

Knijp de, inmiddels zachte, gelatine uit. Doe de gelatine bij het roommengsel en roer het er doorheen.

Verdeel het roommengsel over 4 glaasjes en zet ze in de koelkast. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Maak in de tussentijd de frambozencoulis. Leg een paar frambozen apart voor de garnering. Doe de andere frambozen met de suiker en de balsamico in een pannetje. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de frambozen tot pulp zijn gekookt. Zeef het frambozenmengsel en gooi het pulp weg.

Haal de glaasjes met panna cotta uit de koelkast. Giet een beetje van de frambozencoulis op de bovenkant van de panna cotta. Maak af met een een paar hele frambozen en geschaafde witte chocola.

Serveer de panna cotta met frambozencoulis en witte chocola direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Panna cotta met frambozencoulis en witte chocola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.