Lamsrack met kruidenkorst

Recept: Lamsrack met kruidenkorst uit de oven

 

Lamsrack met kruidenkorstEn dan is het nu tijd voor het allerlekkerste hoofdgerecht in de serie met kerstrecepten. De lamsrack met kruidenkorst. Ik ben sowieso al gek op lamsvlees, maar op deze manier smaakt het echt fantastisch. Supermals en lichtrosé vlees met een ontzettend lekkere kruidenkorst. Een gevalletjes van een maximaal resultaat met een minimale inspanning, want na een korte voorbereiding hoeft hij alleen nog maar de oven in. Kernthermometer erin steken en bakken maar. Serveer de lamsrack met aardappeltjes uit de oven (met truffelmayo, yum!), gegrilde groenten of een frisse salade en je feestmaaltijd is compleet. Glaasje rode wijn erbij (Carignan vind ik zelf erg lekker bij lamsvlees) en ik ben de gelukkigste persoon op aarde.




Ingrediënten lamsrack met kruidenkorst voor 4 personen

Een lamsrack van ongeveer 500 gram
Een paar takjes tijm
Een paar takjes rozemarijn
Een paar saliebladeren
Een paar blaadjes munt
Een paar takjes peterselie
1 citroen
2 tenen knoflook
4 eetlepels broodkruim (ik gebruikte panko)
50 gram boter
2 theelepels grove mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
Peper en zout

Lamsrack met kruidenkorst

Hak de tijm, de rozemarijn, de saliebladeren, de munt en de peterselie fijn. Pers de teentjes knoflook. Rasp de helft van de schil van de citroen.

Meng de knoflook, de verse kruiden, het broodkruim en een beetje peper en zout met elkaar. Proef of het mengsel op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Smelt de roomboter in een steelpannetje. Giet de boter, beetje bij beetje, bij het kruidenmengsel. Roer alles goed door elkaar.

Smeer de bolle kant van de lamsrack royaal in met het kruidenmengsel. Zet de lamsrack met kruidenkorst een half uurtje in de koelkast zodat de boter weer stijf wordt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de lamsrack uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Leg de lamsrack in een ovenschaal en steek er een kernthermometer in. Bak de lamsrack in ongeveer 20-30 minuten rosé (afhankelijk van de oven die je gebruikt). Het vlees is goed als de kerntemperatuur 52 graden is.

De lamsrack met kruidenkorst is lekker in combinatie met gebakken aardappels, gegrilde groente (groene asperges, yum!) of een salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *