Borrelplank met vis

Recept: Hollandse borrelplank met vis

 

Borrelplank met visAls je mij ook maar een beetje kent, dan weet je dat ik een echte borrelkoningin ben. Ik ben gek op gezellig kletsen en grappen maken onder het genot van een hapje en drankje. Het liefst met een mooie wijn erbij. Shared dining is ook helemaal mijn ding, als we in de kroeg zitten bestel ik het liefst de hele hapjeskaart en van een goede borrelplank word ik helemaal intens gelukkig. Gister was weer zo’n avond. De werkweek was voorbij en Douwe en ik hadden elkaar amper gezien de afgelopen week. Hoog tijd om even tijd voor elkaar te nemen. Normaal gaan we dan in een goed restaurant eten, maar vanavond bleven we lekker thuis en flanste ik deze borrelplank met vis in elkaar. Geen paniek guys, de gerookte vis heb ik niet aangeraakt. Daar moet ik nog even mee wachten. Voor mij waren er andere lekkere dingen voor op de broodjes. Die heb ik alleen niet op de foto gezet, want deze plank ziet er vele male lekkerder uit. Nog 12 weken.. dan mag ik weer! Can’t wait! Eten jullie in de tussentijd al die lekkere dingen voor me? Iemand moet het doen 😉 Fijn weekend!
Borrelplank met vis

Ingrediënten borrelplank met vis voor 6-8 personen

100 gram gerookte zalm
100 gram gerookte paling
100 gram gerookte makreel
150 gram Hollandse garnalen
1 keer recept makreelsalade
1 keer recept tonijnsalade
1 vers landbrood
1 citroen
2 rode uien
2 theelepels kappertjes
20 cornichons (mini-augurkjes)
Een paar takjes dille
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Borrelplank met vis

Leg de gerookte paling, de gerookte zalm en de gerookte makreel op de plank. Doe de tonijnsalade, makreelsalade en cornichons in een schaaltje. Zet de schaaltjes op de plank.

Halveer de cherrytomaten en snijd 1 van de rode uien in ringen. Hak de peterselie grof. Meng de tomaatjes met de kappertjes, rode ui, peterselie en een beetje citroensap. Bestrooi met peper en zout. Schep de tomatensalade op de plank.

Versnipper de andere rode ui. Hak de dille fijn. Bestrooi de zalm met kappertjes, rode ui en dille. Maak de makreel en paling af met een beetje peterselie.

Snijd het brood in plakjes. Serveer de borrelplank met vis met een goede fles koude witte wijn of ander lekker drankje.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *