Crostini met gerookte makreel

Recept: Crostini’s met gerookte makreel salade

 

Crostini's met gerookte makreelWe hebben een nieuwe bank gekocht! Toen we 3 weken geleden terugkwamen uit Brugge plofte ik enthousiast met een aanloop op de bank. Iets té enthousiast. KRAK! Daar ging onze bank doormidden. Ik had veel lekkere dingen gegeten in België, maar zo dik was ik nou ook weer niet geworden. De oude bank was gewoon op. Hij hield het al best lang vol. We kochten hem 3 jaar geleden op marktplaats (voor €150!) als noodoplossing. Die noodoplossing deed het prima dus stelden we de nieuwe bank steeds een beetje verder uit. Tot afgelopen week. Nu móet er wel een nieuwe bank komen. Om de tijd te overbruggen tot de nieuwe bank geleverd wordt heeft Douwe een soort plankje onder de bank getimmerd. Zo hebben we toch iets om op te zitten. De nieuwe bank komt namelijk pas over 4 weken. En op de grond zitten is ook weer zo wat. Ik ben alvast onze bankwarming aan het organiseren. Want een nieuwe bank moet natuurlijk gevierd worden. Met een goed glas wijn en vrienden. En mét hapjes. Deze crostini’s met gerookte makreel bijvoorbeeld. Die smaken uitstekend bij de borrel. Ik heb er nu al zin in!
Ingrediënten voor 12 crostini’s met gerookte makreel

1/2 stokbrood
150 gram gerookte makreel
2 eetlepels mayonaise + extra om te garneren
75 gram rucola of frisée sla
1 rode ui
1 tomaat
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in 12 plakjes. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Besprenkel de plakjes brood met een scheutje olijfolie, peper en zout. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de plakjes brood in 20 minuten knapperig.

Versnipper de rode ui. Doe de gerookte makreel met de rode ui, 2 eetlepels mayonaise en een beetje peper en zout in een kom. Meng de ingrediënten met elkaar tot een makreelsalade.

Snijd de tomaat in 4 stukken. Schraap de pitjes uit de tomaat en snijd de rest in blokjes.

Beleg de crostini’s met een plukje rucola. Leg een eetlepel makreelsalade op de sla en bestrooi met blokjes tomaat. Leg de crostini’s met gerookte makreel per 3 of 4 op een bord en garneer met drupjes mayonaise en extra rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *