Crostini met gerookte zalm en avocadomousse

Recept: Crostini met gerookte zalm en avocadomousse

 

Crostini met gerookte zalm en avocadomousseEergister had ik een heel leuk etentje met de nodige glaasjes wijn erbij. Eigenlijk ook met veel onnodige wijntjes erbij. Jullie begrijpen wel dat ik me gister niet echt uhh.. fris voelde zegmaar. Lees: ik lag de hele middag als een brakke aap op de bank. ’s Avonds hebben we niet eens meer gekookt. Er stonden wat hapjes op tafel gezet en toen vonden we het wel best. Één van die hapjes smaakte zo goed dat ik me direct een stuk beter voelde. Deze crostini met gerookte zalm en avocadomousse zijn ontzettend lekker. De combinatie van vette vis en frisse avocadomousse zorgt voor een instant dosis happiness. De gerookte zalm kwam van een haasje dat in zijn geheel is gerookt. Die kun je dan in plakjes snijden. Ik ben er momenteel verslaafd aan zó lekker. Stevige vette vis met een awesome rooksmaak. Ik kocht het zalmhaasje bij de Appie. Geen Appie in de buurt? Gewone plakjes gerookte zalm zijn ook lekker. De crostini met gerookte zalm en avocadomousse zijn lekker als onderdeel van een lunch, brunch of als hapje bij de borrel. Hier ga je vrienden mee maken!
Ingrediënten voor 20 crostini met gerookte zalm en avocadomousse

20 plakjes stokbrood
150 gram gerookte zalm
2 avocado’s
1 citroen
Een paar takjes dikke
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Crostini met gerookte zalm en avocadomousse

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes stokbrood op het bakpapier. Besprenkel het brood met olijfolie en een beetje peper en zout.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Meng de avocado met het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout.

Schep 1 of 2 theelepels avocadomousse op de crostini’s. Snijd de zalm in plakjes en verdeel het over de crostini’s. Hak de peterselie fijn. Maak de crostini met gerookte zalm en avocadomousse af met een beetje peterselie, wat geraspte citroenschil en peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *