|
Zo. Tijd voor flink wat kerstinspiratie. Mijn favoriete gang in een diner is eigenlijk altijd het voorgerecht. Fijne smaakmakers om je op te warmen voor het hoofdgang. Het liefst bestel ik alle voorgerechten van de kaart als ik ergens eet. Vandaag zocht ik flink wat voorgerechten voor jullie uit. In de categorieën vlees, vis, vegetarisch en soep heb ik steeds 3 recepten op een rij gezet. Fijn als je er nog niet helemaal uit bent voor de feestdagen. Mijn favoriet? Dat is absoluut de steak tartaar met truffel en gepocheerd truffel-ei. Daar kun je me echt voor wakker maken. Ben jij er al uit wat je gaat maken? Laat het me vooral weten. Vind ik leuk! Weet je het nog niet? Klik dan vooral verder. Ik weet zeker dat er iets lekkers voor je tussen staat. Veel kookplezier!
Voorgerechten met vlees
Deze steak tartaar met truffel en gepocheerd kwartel-eitje is mijn absolute topfavoriet. Makkelijk om te maken en zo klaar! Zorg wel even dat je langs een goede slager gaat. Alles valt en staat namelijk met de kwaliteit van het vlees. Daarnaast kan er eigenlijk niks meer mis gaan. Getoast brood erbij en gaan. Wedden dat je met deze steak tartaar met truffel en kwartelei indruk maakt? Laat de oeh’s en ah’s maar komen!
Alle carpacciolovers verzamelen! Deze carpacciobonbon met truffel-pestovulling is echt fantastisch. Het klassieke voorgerecht, maar dan net even anders. Als je de bonbon open snijdt verschijnt er een heerlijke vulling met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffel-pestomayonaise. Is het geen plaatje?
Dit is echt hét voorgerecht uit mijn jeugd. Deze pasteitjes ragout met kip en champignons kwamen elk jaar wel een keer voorbij. Ik maakte een ragout met kip en champignons helemaal zelf en bracht hem op smaak met tijm, peterselie en worcestershiresaus (zeg dat eens 3 keer achter elkaar, haha!). Een fijne combinatie als je het bij vraagt.
Voorgerechten met vis
Het fijne aan deze zalmrolletjes met roomkaas en avocado is dat je het makkelijk van tevoren (zo’n 2-3 uur) klaar kunt maken. Je hoeft dan ten tijde van het diner de zalm alleen nog maar in plakjes te snijden en mooi op een bordje te leggen. Kun jij in de tussentijd lekker lang de tijd doorbrengen met de gasten. Beetje stoer kijken bij het serveren en niemand heeft door dat het eigenlijk al die tijd al in de koelkast lag.
Deze coquilles met pastinaakcrème en salie is er eentje in de catagorie: “minimale inspanning, met een maximaal resultaat”. Makkelijk om voor te bereiden en klaar in een kwartier.
Waarom kiezen als je ook kunt combineren? Op dit heerlijke bordje vind je een zalmbonbon, gegrilde tonijn met wakame en een krokante tempura gamba. Deze trio van vis is een feestje voor visliefhebbers!
Vegetarische voorgerechten
De salade met geroosterde bietjes en burrata is lekker als voorgerecht of als side-dish bij een hoofdgerecht. Fris, zoet, crispy en boordevol smaak.
Deze toast met brie uit de oven heb ik lekker allemaal zelf opgegeten. Door de balsamicostroop en de granaatappel krijgt het toastje een friszoete smaak. Erg lekker als je het mij vraagt!
Wie wordt er nou niet blij van een vers gebakken kroket? Deze geitenkaaskroketjes maak je helemaal zelf! En lekker dat ze zijn! Weddenn dat mensen je de keukenprinses van het jaar vinden.
Soep
Deze aardappelsoep met truffel vind ik zelf heel erg lekker. Ik hou ontzettend van truffel, dus als je het toevoegt aan mijn eten zit je altijd goed. Om het helemaal af te maken voeg je crôutons (vers gebakken van oud witbrood met olijfolie, peper en zout) en gedroogde ham (serrano, prosciutto of Parma) toe. Wedden dat je oeh’s en ah’s krijgt?
Deze Franse uiensoep met kaascroûton is echt top! Doordat de uien langzaam karameliseren komt er een lekkere rijke en zoete smaak vrij. En als je de uien daarna dan ook nog blust met witte wijn versterk je die smaak nog meer.
Lekker romig, boordevol smaak en hartverwarmend. Moeilijk om te maken? Totaal niet. Deze romige paddenstoelensoep met tijm tover je in minder dan een half uur op tafel. Iedereen kan dit! Klinkt goed toch? Serveer met vers brood en knoflookboter om de maaltijd compleet te maken.