Toast met brie uit de oven

Recept: Toast met brie uit de oven

 

Toast met brie uit de ovenIk vind november en december altijd zulke leuke en gezellige maanden. De lichtjes, de kerstboom, lekker eten met elkaar, Sinterklaas, mijn verjaardag, kerst, oud & nieuw en allerlei andere borrels en feestjes die langs komen. Het is dat ik nu zwanger ben en even geen wijn mag drinken, want anders was ik om de paar dagen op een borrel te vinden. Nog een paar weken (8,5 om precies te zijn) mijn kiezen op elkaar en dan mag ik weer. Tot die tijd houd ik het bij een spaatje. En bij borrelhapjes. Want dat is dan iets wat ik wel weer mag. Meestal dan. Deze toast met brie uit de oven in ieder geval wel. Gelukkig maar, want ik had ze niet willen missen. Of eigenlijk.. heb ik ze allemaal in mijn eentje opgegeten. Sorry not sorry! De toast met brie uit de oven is makkelijk om te maken en staan binnen een half uur op tafel. Combineer met een glas rode wijn om het helemaal af te maken.Toast met brie uit de oven

Ingrediënten 6 keer toast met brie uit de oven

3 plakken landbrood
250 gram brie
50 gram granaatappelpitjes
Een scheutje balsamicocrème
Een scheutje olijfolie
Een paar takjes peterselie

Toast met brie uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de plakken landbrood doormidden en leg ze op de bakplaat. Besprenkel het brood met olijflie en bestrooi met peper en zout.

Snijd de brie in plakjes. Beleg het brood met plakjes brie, ongeveer 2 per broodje. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15-20 minuten. De toast met brie is klaar als het brood knapperig is en de brie bruin begint te worden.

Hak de peterselie fijn. Schenk de balsamicocrème over de toast met brie en bestrooi met granaatappelpitjes en peterselie. Maak af met een snuf peper uit de molen.

 

Pin It

6 thoughts on “Recept: Toast met brie uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.