Recept: Flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney

 

Flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutneyZo. Ik ben weer geland. Dat was me een weekendje wel zeg. Vrijdag was het datenight en heb ik met Douwe gegeten bij Le Restaurant. Dat was heel erg lekker en een enorme aanrader. Daar ga ik jullie binnenkort veel meer over vertellen. Zaterdag en zondag was ik met mijn moeder en zusje voor de kerstmarkt in Düsseldorf. Dat was heel gezellig en we hebben in een fantastisch restaurant gegeten. Aankomende week komt er een dagboek online en daar ga ik jullie uitgebreid vertellen wat ik allemaal gedaan heb. Vandaag post ik weer een lekker hapje voor bij de borrel. Een vegetarisch hapje om precies te zijn. Het blijft tenslotte maandag. Deze flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney smaakt uitstekend bij een glas rode wijn. I know, het is maandag. Meestal niet de dag dat je aan een borrel moet denken. Maar behalve maandag is het ook december. En dan nemen we het niet zo nauw. Tenminste ik niet. Ik borrel er momenteel lustig op los. Staat deze flammkuchen binnenkort bij jou op de borreltafel? Ik hoop het!
Ingrediënten flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney

 

Voor rode uienchutney

6 rode uien
2 eetlepels kristal- of rietsuiker
Een scheutje balsamico-azijn
Eventueel een scheutje rode wijn of port
Een klontje roomboter om in te bakken

En verder

260 gram flammkuchendeeg (ik gebruikte de rol van tante Fanny)
175 gram boerenbrie (brie de meaux)
Een paar takjes tijm

Flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney

Begin met het maken van de rode uienchutney. Pel de ui en snijd ze in halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de uienringen in de pan en bak tot ze glazig zijn. Strooi de suiker in de pan. Roer de suiker door de uien zodat ze gaan karameliseren. Blus de uien af met balsamico-azijn en eventueel een scheutje rode wijn of port. Laat de uien 5 tot 10 minuten pruttelen. De rode uienchutney is klaar als hij lekker stroperig is.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de brie in plakjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het flammkuchendeeg uit en leg het op het bakpapier. Bedek het deeg met de rode uienchutney. Leg de plakjes brie op de rode uienchutney en maak af met takjes tijm.

Schuif de flammkuchen met boerenbrie en rode uienchutney in de oven en bak hem in 20 minuten gaar en knapperig.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *