Crostini met geitenkaas en druiven

Recept: Crostini met geitenkaas en druiven

 

Crostini met geitenkaas en druivenOeehh guys! Dit is zo’n lekker borrelhapje. Helemaal met een glas rode wijn on the side. We hebben de krokante broodjes letterlijk verslonden. Hartig, zoet en zelfs een beetje fris. They got it all! De geitenkaas nam ik mee uit Frankrijk toen ik daar vorige week was. Het lijkt inmiddels wel een eeuwigheid geleden dat we daar op het terras in het zonnetje zaten te eten. Kan ik alsjeblieft nog heel even terug? Ahh toee? Helaas kan dat niet, dus moeten we het thuis maar even gezellig maken. Gebruik voor de crostini met geitenkaas en druiven een écht zachte geitenkaas. Het liefst één die makkelijk te vormen is. Heb je die niet voorhanden, dan is een iets stuggere geitenkaas ook goed. Al moet je dan wel even je best doen om de kaas te vormen zodat het op de crostini past. Dat is misschien even puzzelen, maar dan heb je wel wat. Wedden dat je hier vrienden mee gaat maken!
Ingrediënten voor 12 crostini met geitenkaas en druiven

12 plakjes brood
24 druiven
200 gram zachte geitenkaas
Een flinke scheut honing
Een handje gemengde ongezouten noten
Takje peterselie
Peper uit de molen

Crostini met geitenkaas en druiven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de druiven in de lengte doormidden.

Besmeer de plakjes stokbrood met de zachte geitenkaas. Steek plakjes druiven en noten in de geitenkaas.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de belegde plakjes brood op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de crostini met geitenkaas en druiven in 5 minuten krokant.

Hak de peterselie fijn. Besprenel de crostini met geitenkaas en druiven met honing en betrooi met peterselie. Maak af met peper uit de molen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.