Vietnamese spring rolls

Recept: Vietnamese spring rolls met hoisin pinda dip

 

Vietnamese spring rollsEen spring roll is een verse ongefrituurde loempia. Spring rolls worden in Vietnam verkocht als street food. Je kunt ze daar op iedere straathoek bij kraampjes langs de weg kopen. Het leuke van spring rolls is dat je zelf kan bepalen waar je hem mee vult. In een spring roll gaan veel verse groeten en vaak zit er ook garnalen, kip of geroosterd varkensvlees in. Met dit gerecht is eindeloze variatie mogelijk. Je kunt groenten en vlees of vis kopen die je lekker vindt maar ook gewoon leftovers gebruiken uit de koelkast. Na het maken van dit gerecht zorg ik in ieder geval dat ik altijd rijstvellen in huis heb. Sommige ingrediënten moet je bij een toko halen. Als je iets niet kan vinden helpen ze je altijd graag, gewoon even vragen. Mijn favoriete toko hier in de buurt is toko Gembira. De onderstaande ingrediënten heb ik gebruikt toen ik de spring rolls had gemaakt.
Ingrediënten voor 16 Vietnamse spring rolls

8 rijstvellen (te koop bij de toko of beter gesorteerde supermarkt)
10 blaadjes munt
Een paar takjes koriander
24 gekookte garnalen
Een halve komkommer
4 lente-uitjes
50 gram geraspte wortel
50 gram mihoen rijstnoodles

Voor de hoisin pinda dip

125 ml water
25 gram suiker
30 ml rijstazijn
125 ml hoisinsaus
20 gram pinda’s

Vietnamese spring rolls

Meng alle ingrediënten, behalve de pinda’s, voor de hoisindip met elkaar. Zet de hoisindip een half uurtje in de koelkast en laat het daar even trekken.

Vul een diep bord of grote schaal ter grootte van een rijstvel met water.

Snijd de komkommer, de blaadjes munt en de lente-ui in reepjes.

Week de rijstnoodles ongeveer 2 minuten in gekookt water. Trek de noodles als ze zacht zijn uit elkaar. Spoel de noodles met koud wat er zet apart.

Leg een rijstvel in het water en wacht tot hij zacht is. Leg de komkommer, de lente-ui, een plukje geraspte wortel, een plukje rijstnoodles en een beetje munt in het midden van het rijstvel. Leg 4 garnalen naast elkaar op het hoopje groente en maak af met 4 blaadjes koriander.

Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol de spring roll op. Snijd doormidden en leg ze op een bordje.

Hak de pinda’s fijn en strooi ze in de hoisindip. Serveer de spring rolls met de hoisindip.

Pin It

One thought on “Recept: Vietnamese spring rolls met hoisin pinda dip

  1. Marjolijn schreef:

    Beste,
    Zeker, zoo lekker die loepia’s. En nu wilnik de vegetarische versie maken. Maar wat gebruik je ipv de karakteristieke fishsaus? Ik ben nu iets aan het maken met zeewier maar is toch anders…

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.