Kip pesto salade voor op brood

Recept: Kip pesto salade voor op brood

 

Kip pesto salade voor op broodDeze kip pesto salade is één van mijn pareltjes. Als ik iets moet meenemen naar een feestje grijp ik vaak naar dit recept. Iedereen die vlees eet, lust deze salade en hij is zó in elkaar gezet. Sinds ik de kip pesto salade met Pasen meenam naar mijn familie wordt er regelmatig naar gevraagd. Zelf eet ik de salade graag op brood. Er kan niks tegenop een knapperig en warm broodje met een lekkere salade. Doordat ik de mayonaise grotendeels vervang door Griekse yoghurt wordt de salade extra fris en een stuk gezonder. En daar zijn we in de bikiniaanlooptijd alleen maar blij mee! Heb ik je al overtuigd? Maak hem maar gewoon een keer, dan merk je het vanzelf 😉
Ingrediënten kip pesto salade om 6 broodjes te beleggen

2 kipfilets
2 á 3 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel mayonaise (voor de smaak; kan ook zonder)
1,5 liter groentebouillon
Een handje rucola
peper & zout

Voor de pesto

100 gram Parmazaanse kaas
2 flinke bossen basilicum (liever te veel dan te weining)
1,5 teen knoflook
2 handjes pijnboompitten
1/2 citroen
Olijfolie
Peper & zout

Kip pesto salade voor op brood

Begin met het maken van de pesto. Doe driekwart van de Parmezaanse kaas in blokjes in een keukenmachine. Voeg hier de pijnboompitten, basilicum, knoflook (begin met 1 teentje), het sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie aan toe. Mix de ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer door elkaar. Proef of de pesto op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe. Maak de pesto naar smaak af met olijfolie, peper en zout.

Breng de groentebouillon aan de kook. Laat de kipfilets voorzichtig in de bouillon zakken. Pocheer de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen.

Pluk de afgekoelde kipfilet in reepjes. Doe 2 eetlepels pesto, de Griekse yoghurt, de mayonaise, een handje rucola en wat fijngehakte Parmezaanse kaas bij de kip. Meng de ingrediënten met elkaar. Proef of de smaak van de kip pesto salade in balans is. Voeg, indien nodig, meer van de ingrediënten toe. Maak af met een beetje peper uit de molen.

De kip pesto salade is lekker op een versgebakken broodje tijdens de lunch of op een toastje bij de borrel. Ook lekker als side dish bij de barbecue.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *