Caprese salade met aardbeien en prosciutto

Recept – Caprese salade met aardbeien en prosciutto

 

Caprese salade met aardbeien en prosciuttoHallo lieve mensen! Vandaag is het tijd voor een lekkere salade. Deze caprese salade met aardbeien en prosciutto maakte ik voor een barbecue bij vrienden. Hoewel er altijd genoeg te eten is, kan ik het vaak toch niet laten om iets te gaan maken. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. De combinatie van zoet en zout in een salade vind ik zelf erg lekker. De mozzarella, komkommer, pecannoten en balsamicostroop combineren daar goed bij.  Maak je liever een vegetarische variant? Laat dan de prosciutto weg en voeg gezouten pecannoten toe. Of vervang de mozzarella door feta of geitenkaas (dan is er alleen weinig meer caprese aan de salade). Zo heb je toch het zoute element in de salade, zonder dat je vlees binnen krijgt. Hier viel hij in ieder geval in de smaak. De schaal was helemaal leeg aan het einde van de avond. Simpel kan soms zo lekker zijn! 




Ingrediënten caprese salade met aardbeien en prosciutto

500 gram aardbeien
100 gram prosciutto
300 gram mozzarella (ik gebruikte bolletjes, maar een grote bol kan ook)
75 gram ongezouten pecannoten
1/2 komkommer
100 gram rucola
2 theelepels olijfolie van goede kwaliteit
Een scheutje balsamicostroop (crema di balsamico)
Peper en zout

Caprese salade met aardbeien en prosciutto

Snijd de aardbeien en de komkommer in plakjes en hak de pecannoten in grove stukken. Trek de plakjes prosciutto uit elkaar.

Meng die rucola met peper, zout en een klein beetje olijfolie. Voeg de aardbeien, komkommer, mozzarella, prosciutto en pecannoten toe. Schep de salade voorzichtig door elkaar.

Beleg de salade met prosciutto en maak af door er balsamicostroop overheen te spuiten.

Lekker bij de barbecue, als lunch of met brood als lichte avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *