Caprese salade met aardbeien en prosciutto

Recept: Caprese salade met aardbeien en prosciutto

 

Caprese salade met aardbeien en prosciuttoHallo lieve mensen! Vandaag is het tijd voor een lekkere salade. Deze caprese salade met aardbeien en prosciutto maakte ik voor een etentje bij vrienden. Hoewel er altijd genoeg te eten is, kan ik het vaak toch niet laten om iets te gaan maken. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. De combinatie van zoet en zout in een salade vind ik zelf erg lekker. De mozzarella, komkommer, walnoten en balsamicostroop combineren daar goed bij.  Maak je liever een vegetarische variant? Laat dan de prosciutto weg en voeg gezouten walnoten toe. Of vervang de mozzarella door feta of geitenkaas (dan is er alleen weinig meer caprese aan de salade). Zo heb je toch het zoute element in de salade, zonder dat je vlees binnen krijgt. Hier viel hij in ieder geval in de smaak. De schaal was helemaal leeg aan het einde van de avond. Simpel kan soms zo lekker zijn! 
Caprese salade met aardbeien en prosciutto

Ingrediënten caprese salade met aardbeien en prosciutto voor 6 personen

500 gram aardbeien
100 gram prosciutto
300 gram mozzarella (ik gebruikte bolletjes, maar een grote bol kan ook)
75 gram ongezouten walnoten
Een halve komkommer
100 gram rucola
2 theelepels olijfolie van goede kwaliteit
Een scheutje balsamicostroop (crema di balsamico)
Peper en zout

Caprese salade met aardbeien en prosciutto

Snijd de aardbeien door de helft en de komkommer in stukjes en hak de walnoten in stukjes. Trek de plakjes prosciutto in reepjes.

Meng die rucola met peper, zout en een klein beetje olijfolie. Voeg de aardbeien, komkommer, mozzarella en prosciutto toe. Schep de salade voorzichtig door elkaar. Leg alles op een mooie schaal of bord.

Bestrooi de salade met walnootkruim en maak af door er balsamicostroop overheen te spuiten.

Maak de salade op het laatste moment klaar zo voorkom je dat de salade slap wordt. Lekker bij de barbecue, als lunch of met brood als lichte avondmaaltijd.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.