Recept: Salade met mango en gerookte kip

 

Salade met mango en gerookte kipBijna weekend! Hoe chill dat ik dat op een dinsdag al kan zeggen. Douwe en ik zijn het hele Hemelvaartsweekend vrij en we gaan morgenavond naar Texel. We hebben een kamer gehuurd bij de bed&breakfast in de Koog. De b&b is 5 minuten lopen van het strand en zit vlakbij een ontzettend goed restaurant. Driemaal raden waar wij de eerste avond eten :). Ik kijk er zo naar uit. Net alsof ik op vakantie ga. Eigenlijk is dat ook zo. Een mini-vakantie in eigen land. En dan ook nog eens met mooi weer. Hoe fijn is dat! Om alvast een beetje in zomerse sferen te komen post ik vandaag deze salade met mango en gerookte kip. Smaakt ontzettend lekker als lunch, lichte avondmaaltijd of bij de barbecue. Zonnetje erbij en ik ben een gelukkig mens.
Ingrediënten salade met mango en gerookte kip voor 2 personen

250 gram gerookte kip
250 gram mango in stukjes
150 gram frambozen
2 avocado’s
5 eetlepels mayonaise
1 citroen
150 gram veldsla
Een handje pijnboompitten
Peper en zout

Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruin beginnen te zien. Pas op dat je de pitjes niet laat aanbranden.

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snijd de avocado in stukjes en schep uit de schil. Snijd de gerookte kip in stukjes.

Doe de sla in 2 diepe borden of een grote schaal. Verdeel de frambozen, stukjes mango, stukjes avocado en gerookte kip over de sla.

Rasp de schil van een halve citroen. Meng de mayonaise met de citroenschil en het sap van 1 citroen en een beetje peper en zout.

Verdeel de citroenmayonaise over de salade met mango en gerookte kip en maak af met peper en zout.

Serveer de salade met mango en gerookte kip in combinatie met vers brood. Lekker als lunch, lichte avondmaaltijd of bij de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *