Witlofsalade met gerookte kip en ananas

Recept: Witlofsalade met gerookte kip en ananas

 

Witlofsalade met gerookte kip en ananasJammie, dit is weer zo’n lekker snel en healthy gerechtje. Deze witlofsalade met gerookte kip en ananas is ontzettend lekker en zit boordevol vitamines. Ik heb de schaal serieus in mijn eentje leeggegeten. Sterker nog, de restjes van de dressing heb ik met stukjes brood opgedipt. Zó lekker vond ik hem. Ik kon de schaal bijna weer in de kast zetten. De salade is fris, zoet en hartig tegelijk. Een hele fijne combinatie van smaken. De witlofsalade met gerookte kip en ananas is makkelijk om te maken en staat in een kwartier op tafel. Fijn als je een keer weinig tijd hebt. Of als je gewoon geen zin hebt om te koken. Want zelfs de grootste keukenprinses vindt het ook weleens lekker om op de bank liggen na het werk. De salade is lekker als lunch, maaltijdsalade of on the side bij de barbecue. Ook fijn om mee te nemen voor onderweg. Tip: vervang de ananas voor de afwisseling eens door appel of partjes mandarijn en voeg een gekookt eitje toe.

 
Ingrediënten witlofsalade met gerookte kip en ananas voor 4 personen

160 gram gerookte kip
250 gram ananas
3 stronkjes witlof
Een handje walnoten
Een paar takjes peterselie
1 eetlepel honing
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
Peper en zout

Witlofsalade met gerookte kip en ananas

Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd ze daarna in stukjes. Snijd de ananas en de gerookte kip in blokjes. Hak de walnoten in grove stukken. Meng de witlof, ananas, gerookte kip en walnoten met elkaar.

Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de mayonaise, de Griekse yoghurt, de honing, de peterselie en een beetje peper en zout met elkaar. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Doe 2 eetlepels van de dressing bij de witlofsalade. Meng alles goed door elkaar. Voeg, indien nodig, meer dressing toe. Maak af met een beetje peper uit de molen.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *