Thaise salade met biefstuk en rode ui

Recept: Thaise salade met biefstuk en rode ui

 

Thaise salade met biefstuk en rode uiMijn god, wat ben ik aan het genieten van het zonnetje. Ik heb momenteel enorm de zomer in mijn bol. Toen ik gister uit mijn werk kwam ben ik meteen het terras opgedoken. Hapjes en een glaasje bubbels erbij en ik was intens gelukkig. Waren alle dagen maar zo… Als het mooi weer is maak ik vaak een maaltijdsalade klaar. Deze Thaise salade met biefstuk is één van mijn favorieten. Fris, zoet en tegelijkertijd lekker hartig. Daarnaast is hij ook nog eens lief voor je lijf. Geen gluten, weinig koolhydraten en boordevol vitamines. En dat voor iemand die eigenlijk nooit op dat soort dingen let. Ik houd zelf trouwens heel erg van rood vlees. Als ik ergens steak ga eten bestel ik hem meestal medium-rare. Vind je het vlees op de foto te rood, dan kun je het ook gewoon iets langer bakken. Dat is een kwestie van smaak. Laten jullie het weten als je hem gemaakt hebt? Vind ik leuk!




Ingrediënten Thaise salade met biefstuk en rode ui voor 2 personen

Voor de dressing

2,5 eetlepels vissaus (te koop bij de toko)
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel saké
Sap van 1 limoen
2,5 schep basterdsuiker
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 rode chilipeper

Voor de salade

1 komkommer
Een handje peultjes
Een handje taugé
1 krop romaine sla
Een paar takjes koriander
Een stuk kogelbiefstuk of ossenhaas van 300 gram
Een klein handje sesamzaadjes
Peper & zout

Thaise salade met biefstuk en rode ui

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Begin met het maken van de dressing. Snijd de rode ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Versnipper de chilipeper. Doe de rode ui, de knoflook, de chilipeper, de visolie, de sojasaus, de saké, het limoensap en de basterdsuiker in een kom. Roer de ingrediënten door elkaar en laat een half uurtje intrekken.

Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Doe de peultjes in de pan en kook ze in 3 á 4 minuten gaar. Giet de peultjes af en laat ze even afkoelen.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in reepjes. Hak de koriander fijn. Doe de peultjes, komkommer, taugé en koriander bij elkaar in een kom en hussel alles even goed door elkaar. Snijd de romaine sla in stukken

Wrijf de biefstuk aan beide kanten in met een beetje olijfolie, peper en zout. Verhit een grill- of koekenpan. Laat de pan eerst goed heet worden. Bak de biefstuk, afhankelijk van de dikte, aan beide kanten ongeveer 3 á 4 minuten. Er hoeft geen olie of boter in de pan, de olie zit namelijk al op de biefstuk. Ik vind het vlees het lekkerst als het nog een beetje rood is. Houd je meer van doorbakken? Laat het vlees dan langer in de pan liggen. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie en laat het 8 minuten rusten.

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Leg in een diep bord een laag sla. Leg hier een beetje van het groentemengsel bovenop. Leg de plakjes biefstuk op de salade en giet er dressing met rode ui over. Maak de Thaise salade met biefstuk af door er een beetje koriander en sesamzaadjes overheen te strooien. Garneer met schijfjes rode peper en partjes limoen.

 

Pin It

9 thoughts on “Recept: Thaise salade met biefstuk en rode ui

  1. Sandra Kemna schreef:

    We hebben het gegeten vandaag…..Het was TOP!!! Ik heb zelf paardenbiefstuk gebruikt en de biefstuk ingesmeerd met chili-knoflookolie i.p.v. olijfolie. Verder heb ik het gerecht gemaakt zoals beschreven. Wij houden hem erin!!!! We gaan hem ZEER ZEKER vaker maken. Een echte aanrader!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *