Recept: Gevulde kiprolletjes met salie en prosciutto

 

Gevulde kiprolletjes met salie en prosciuttoSalie en ham, wat is dat toch een fijne combi. Zout, kruidig en zoet tegelijk. Een smaakbommetje. Ik maak er regelmatig een fijne boter van voor over de pasta of ik kook het mee in de risotto. Deze keer combineerde ik dit winnaarsduo met kipfilet. Ik maakte gevulde kiprolletjes met salie en prosciutto. Een half uurtje werk, 6 ingrediënten en je bent klaar. Meer heeft het ook niet nodig. Fijne kiprolletjes die niet alleen lekker smaken, maar ook erg fotogeniek zijn. Vinden jullie het geen plaatje? Serveer met gebakken aardappeltjes (wel mét schil he!) en een frisse salade en je hebt een koningsmaal. Wil je er een sausje bij? Blus dan de aanbaksels in de pan af met een scheutje droge witte wijn (ik gebruik meestal een Chardonnay) en roer er een theelepel bloem doorheen. Smullen gegarandeerd! Ook lekker met varkenshaas of een kalfsschnitzel. Ingrediënten gevulde kiprolletjes met salie en prosciutto voor 4 personen

4 kipfilets
8 plakjes prociutto
12-16 saliebladeren
Olie om in te bakken
Peper en zout

Klap de kipfilets open en leg het op een snijplank. Bedek de kip met een velletje bakpapier en rol het plat met een deegroller.

Bestrooi de binnenkant van de kipfilet met peper en zout. Leg 3 of 4 saliebladeren op de kip. Bedek de salie met 2 plakjes prosciutto. Rol de kipfilet strak op en zet het vast met 2 satéprikkers. Knip de uiteindes van de prikkers af zodat de kip makkelijk gedraaid kan worden in de pan. Bestrooi de kip met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een braad- of koekenpan. Leg de kiprolletjes met de naad naar beneden in de olie. Bak vervolgens aan alle kanten bruin. Zet de pan in de oven en laat de kip 20 minuten verder garen.

Snijd de gevulde kiprolletjes met salie en prosciutto in plakjes en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *