|
Met een goede maaltijdsalade kun je mij heel erg blij maken. Zeker nu mijn weekenden vol zitten met etentjes, borrels en andere gezellige dingen die met eten gepaard gaan. Om te zorgen dat ik niet helemaal dichtgroei, doe ik doordeweeks iets rustiger aan met eten. Iets hé… Het moet natuurlijk wel lekker blijven. En aan diëten doe ik niet. En momenteel ben ik helemaal into de maaltijdsalades. Deze carpaccio salade met basilicum-mayonaise bijvoorbeeld. Die vind ik heerlijk. Mijn geheim? Een lepeltje truffelmayonaise door de pesto-mayonaise roeren. Zo krijgt de salade nét dat beetje extra’s. Vers brood en roomboter met zeezout erbij (dat vind ik één van de lekkerste dingen die er zijn) en je maaltijd is compleet. Even de pas op de plaats tussen al dat kerstgeweld door. En met deze salade is dat helemaal geen straf!
Ingrediënten carpaccio salade met pesto-mayonaise voor 2 personen
Voor de salade
125 gram rucola
2 porties carpaccio
1,5 eetlepel kappertjes
1 rode ui
2 eetlepels pijnboompitten
Een trosje cherrytomaten of een handje zongedroogde tomaat
10 gram Parmezaanse kaas geschaafd in vlokken
Peper uit de molen
Voor de pesto-mayonaise
40 gram basilicum
150 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
Het sap van een halve citroen
2 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels mayonaise
Een flinke scheut (goede kwaliteit) olijfolie
Peper en zout
Begin met het maken van de pesto-mayonaise. Pers de teentjes knoflook. Doe de basilicum, de olijfolie, het citroensap, de Parmezaanse kaas, de knoflook, de pijnboompitten en een beetje peper en zout bij elkaar in een keukenmachine. Laat draaien tot er een gladde pesto ontstaat. Proef of de pesto op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Meng de pesto met de mayonaise. Zet de pesto-mayonaise even in de koelkast zodat de smaken met elkaar kunnen mengen. Tip: een lepeltje truffelmayonaise maakt de pesto-mayonaise nog lekkerder!
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze licht beginnen te bruinen. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de rode ui in halve ringen. Leg de rucola in een diep bord. Leg de carpaccio, de tomaatjes en de rode ui op de rucola. Strooi de kappertjes en de pijnboompitten over de carpaccio salade. Maak af met pesto-mayonaise en een beetje peper uit de molen.
Serveer de carpaccio salade met pesto-mayonaise met brood, olijfolie, roomboter en een beetje zeezout.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Het was heerlijk!
Ik vind dat je leuke recepten hebt, ik ben bijna 80 jaar maar kook nog erg graag.
Dankjewel :). Wat leuk. Koken blijft volgens mij ook altijd leuk!