Surinaamse garnalen met kousenband

Recept: Surinaamse garnalen met kousenband

 

Surinaamse garnalen met kousenbandGister maakte ik een gerecht uit de oude doos. Zo’n recept dat al een poosje online stond, maar nodig aan vernieuwing toe was. Het recept voor deze Surinaamse garnalen met kousenband staat al ruim anderhalf jaar online. Het plaatje was nog uit de tijd dat ik mijn telefoon gebruikte voor de foto’s (nu heb ik een spiegelreflexcamera) en zag er niet uit. Ook het recept klopte niet helemaal. Zo was ik de tomaat vergeten te vermelden in de ingrediëntenlijst en las het recept niet zo lekker weg. Zonde want dit gerecht is één van de favorieten bij ons thuis. Zo langzamerhand komen er steeds vaker recepten langs die ik eerder heb gepost. Ik ben bezig om de foto’s te vernieuwen en controleer en herschrijf, als dat nodig is, de recepten. Zo kunnen jullie nóg meer lekkere dingen op tafel toveren en krijgen ook mijn vroegere recepten de aandacht die ze verdienen. Een nieuwe foto doet vaak al wonderen. En terecht. Want het oog wilt natuurlijk ook wat. Terug naar het recept van vandaag. Deze Surinaamse garnalen met kousenband zijn kruidig, licht zoet en lekker pittig. Een smaakbommetje. Makkelijk om te maken en supersnel op tafel. Een fijne maaltijd na een drukke dag. Lekker met witte (basmati)rijst of een frisse salade.




Ingrediënten Surinaamse garnalen met kousenband

500 gram gamba’s
500 gram kousenband
1 ui
1 theelepel trassi
2 tenen knoflook
1 tomaat
2 eetlepels tomatenpuree
1 chilipeper
2 kleine maggiblokjes (de ouderwetse verpakking)
Scheutje olie om in te bakken
Een snuf zwarte peper

Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer 2 á 3 centimeter. Versnipper de ui en de chilipeper, pers de knoflook en snijd de tomaat in kleine stukjes.

Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook, chilipeper en de ui tot het glazig ziet. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Doe de gamba’s in de pan en bak tot ze roze worden.

Doe de tomaat, de trassi, de maggiblokjes, een snuf zwarte peper en de kousenband bij de rest en bak tot de kousenband beetgaar is. Voeg, als de inhoud van de pan te droog wordt, een beetje water toe.

Serveer de Surinaamse garnalen met kousenband met witte basmatirijst en/of een frisse salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

7 thoughts on “Recept: Surinaamse garnalen met kousenband

  1. Rosanne schreef:

    Is het de bedoeling dat je de kousenband, tomaat en kruiden aan de garnalen toe voegd? Worden de garnalen dan niet taai als je ze zolang bakt?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *