Recept: Tonijnsteak met mangosaus en groene salade

 

Tonijnsteak met mangosaus en groene saladeHoera! Douwe heeft vanaf vandaag ook vakantie. Om dat te vieren post ik vandaag één van zijn favoriete gerechten. Douwe is namelijk gek op vis. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nooit zo van de vis was. Of eigenlijk had ik nooit vis leren eten. Tot ik Douwe leerde kennen. Wat ben ik blij dat hij me kennis heeft laten maken met alles wat uit het water komt. Ik ben nog steeds niet gek op alle vis, gegrilde zalm en forel vind ik bijvoorbeeld echt niet lekker. Maar je kunt me nu wel wakker maken voor een stukje scholfilet, heilbot of dorade. Ik slurp regelmatig een oester leeg en ik ben gek op gevulde inktvis. Deze tonijnsteak met mangosaus en groene salade aten we afgelopen voorjaar in Berlijn bij Oxymoron. Het gerecht viel zo in de smaak dat ik besloot om hem na te maken. De tonijnsteak met mangosaus en groene salade is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als in Berlijn; ik doe vaak een paar aanpassingen naar mijn eigen smaak. Het is in ieder geval Douwe zijn favoriet. En hij is degene die weet wat vis eten is!  Ingrediënten tonijnsteak met mangosaus en groene salade voor 2 personen

2 tonijnsteaks
Een halve komkommer
75 gram waterkers
75 gram wakame
1 mango
Een halve limoen
2 theelepels wasabi
2 eetlepels Griekse yoghurt
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zwart sesamzaad
Een scheutje sojasaus
Peper en zout

Snijd de zijkanten van mango langs de pit. Verwijder de schil en snijd de mango in kleine stukjes. Doe de mango, 2 eetlepels Griekse yoghurt en het sap van een halve limoen in de keukenmachine.

Bestrooi de tonijn met peper en zout. Gril de tonijn aan beide kanten 2 minuten. De binnenkant moet nog rosé zijn. Bestrooi de tonijnsteak na het grillen met versgemalen peper.

Schil de komkommer schaaf de komkommer met een mandoline of een kaasschaaf. Snijd de plakjes komkommer in reepjes. Meng de komkommer, de waterkers, de wakame en een scheutje sojasaus. Meng de mayonaise met peper en zout en een beetje wasabi.

Schep een beetje mangosaus op het bord. Leg de tonijnsteak in de saus. Schep de groene salade op het bord. Bestrooi met een halve theelepel zwart sesamzaad. Druppel wasabi-mayonaise op het bord. Maak de tonijnsteak met mangosaus en groene salade af met zwart sesamzaad.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *