Recept: Aspergepakketjes met zalm en citroen

 

Aspergepakketjes met zalm en citroenYesss! Witte asperges! Sinds het aspergeseizoen begonnen is heb ik er al heel wat weggeknaagd. Ik ben dol op het witte goud. Het liefst met hollandaisesaus of, zoals nu, in combinatie met zalm. Dit keer maakte ik ze en papillotte. Dat betekent niet meer dan in een pakketje. Doordat de lucht niet kan ontsnappen wordt de vis supersnel gaar gestoomd. Ik voegde voor extra smaak een scheutje droge witte wijn toe. Deze kun je ook weglaten als er kinderen mee-eten of geen alcohol wilt gebruiken. Ik heb er geen probleem mee en deed het lekker wel. De aspergepakketjes met zalm en citroen komen nu nog uit de oven, maar als het zonnetje gaat schijnen kun je ze lekker op de barbecue klaarmaken. Snel klaar, gezond en ontzettend lekker!Ingrediënten 2 aspergepakketjes met zalm en citroen

8-12 witte asperges
2 moten zalm van 150 gram
Een bosje dille
Een halve citroen
Een scheutje droge witte wijn (ik gebruikte Chardonnay)
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges af. Schil de asperges van boven naar beneden. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de asperges in 6 minuten gaar.

Spreid een stukje aluminiumfolie uit. Leg op het aluminiumfolie een stukje bakpapier. Leg de asperges naast elkaar op het bakpapier. Leg de zalmmoot op de asperges. Leg een takje dille op de zalm. Snijd de citroen in plakjes en leg op elke zalmmoot 2 plakjes. Giet een scheutje droge witte wijn en een paar druppels olijfolie over de inhoud van het pakketjes. Maak af met royaal peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw de aspergepakketjes met zalm en citroen goed dicht. Zorg dat er geen kiertjes in het pakketje zitten. Leg de pakketjes in de oven en bak ze in 15 minuten gaar.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *