Recept: Aziatisch gemarineerde zalm uit de oven

 

Aziatisch gemarineerde zalm uit de ovenDeze Aziatisch gemarineerde zalm uit de oven maakte ik voor Douwe toen ik niet thuis at. Ik ga regelmatig met vriendinnen uit eten en ik vind het lullig om dan niks voor Douwe klaar te zetten. Deze avond was ik in De Stallen in Purmerend. Hoe dat was kun je lezen in mijn vorige editie van het dagboek van een bourgondiër. Omdat ik zelf niet zo van gebakken of gegrilde zalm houd was het een goede idee om dit gerecht klaar te maken toen ik toch niet thuis at. Hoewel het gerecht er uitziet alsof het veel werk is ben je eigenlijk in een half uurtje klaar. Dan tel ik de tijd om te marineren natuurlijk niet mee. Want in de tussentijd kun je natuurlijk gewoon het huis opruimen / je teennagels lakken / in bad gaan / een paar Pokémons vangen / iets anders doen waar je zin in hebt. Omcirkel maar gewoon wat van toepassing is. De mister was in ieder geval gelukkig met de Aziatisch gemarineerde zalm uit de oven, hij vond hem erg lekker. Dat moeten we dan maar geloven 😉

Ingrediënten Aziatisch gemarineerde zalm uit de oven voor 2 personen

2 zalmmoten
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap
3 centimeter verse gember
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 chilipeper
350 gram groene asperges
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Pers de teentjes knoflook en rasp de gember. Versnipper de sjalot en de chilipeper. Houd je niet van te pittig? Verwijder dan eerst even de zaadjes. Meng de sojasaus, hoisinsaus, rijstazijn, zonnbloemolie, citroensap, gember, knoflook, sjalot en chilipeper met elkaar tot een marinade. Leg de zalm in een kom en giet er de marinade overheen. Laat de zalm 30 tot 60 minuten marineren. Schep af en toe de marinade even over de zalm heen.

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal. Giet een beetje olijfolie over de asperges heen. Bestrooi royaal met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de zalm in een ovenschaal of op een velletje bakpapier op de bakplaat. Schuif de zalm en de asperges in de oven en bak in een kwartier gaar. De zalm moet in het midden rosé zijn.

Leg de asperges naast elkaar op een bord en leg de Aziatisch gemarineerde zalm uit de oven er bovenop. Lekker in combinatie met rijst of gebakken aardappels uit de oven.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Aziatisch gemarineerde zalm uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *