Teriyakigarnalen met broccoli en sugarsnaps

Recept: Teriyakigarnalen met broccoli en sugarsnaps

 

Teriyakigarnalen met broccoli en sugarsnapsSommige recepten vind ik zo lekker dat ze steeds weer terugkomen in mijn weekmenu. Dit eenpansgerecht met teriyakigarnalen, sugarsnaps en broccoli is daar een voorbeeld van. lekker, boordevol vitamines en binnen 20 minuten op tafel. Altijd fijn om dit soort recepten achter de hand te hebben. Zeker op na een dag werken. Dan heb ik vaak geen zin meer om na te denken tijdens het koken. De meeste ingrediënten voor dit gerecht heb ik standaard in huis. De ingrediënten voor de teriyakisaus heb ik eigenlijk altijd wel in de kast liggen. De garnalen koop ik meestal per 2,5 kilo bij de toko. Daar hebben ze enorme zakken in de vriezer liggen voor een fijne prijs. Zo kan ik iedere keer als ik iets met garnalen maak een portie uit mijn vriezer toveren. En de kwaliteit is ook vaak beter dan in de supermarkt. Eigenlijk hoefde ik dus alleen maar te zorgen dat we broccoli, sugarsnaps en noodles in huis haalden. Fijn! Serveer de teriyakigarnalen met broccoli en sugarsnaps met witte rijst en eiernoodles en je maaltijd is compleet. Wedden dat dit een succes wordt!


Ingrediënten teriyakigarnalen met broccoli en sugarsnaps voor 4 personen

500 gram gamba’s
200 gram sugarsnaps
1 stronk broccolli
1 eetlepel sesamzaadjes
Olie om in te bakken
Witte rijst of eiernoodles

Voor de teriyakisaus

120 ml sojasaus
60 ml rijstazijn (appelazijn kan ook)
50 gram basterdsuiker
2 eetlepels honing
2 tenen knoflook
2 theelepels geraspte gember
1 eetlepel maïzena

Teriyakigarnalen met broccoli en sugarsnaps

Meng de maïzena met een eetlepel water en roer tot een papje. Doe het papje samen met de rest van de ingrediënten voor de teriyakisaus in een steelpan en roer door elkaar. Breng de teriyakisaus aan de kook. Zet het vuur laag en laat de teriyakisaus 1 minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

Doe de garnalen in een kom of diep bord. Giet de helft van de teriyakisaus bij de garnalen en roer door elkaar. Laat de garnalen 10 minuten (of langer) marineren.

Maak de sugarsnaps schoon en verwijder de kontjes. Snijd de broccoli in roosjes.

Verhit de olie in een hapjespan. Doe de sugarsnaps en de broccoli in de pan en bak tot 6 minuten. Voeg de garnalen en de rest van teriyakisaus toe. Bak tot de garnalen roze worden.

Bestrooi de teriyakigarnalen met sugarsnaps en broccoli met sesamzaadjes en serveer met witte rijst of eiernoodles.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *