Tomatensalade met kappertjes en rode ui

Recept: Tomatensalade met rode ui en kappertjes

 

Tomatensalade met kappertjes en rode uiSoms is een paar verse ingedriënten alles wat je nodig hebt om een goede salade te maken. Een paar mooie rijpe vleestomaten, een bosje peterselie, rode ui en kappertjes. Alles in stukjes snijden en dan lekker door elkaar husselen met een olijfolie van goede kwaliteit (dat laatste vind ik zelf erg belangrijk, je proeft dat echt in de smaak terug) en het sap van een halve citroen. Vers brood met (dezelfde goede) olijfolie of roomboter met zeezout erbij en je hebt een topmaaltijd of lunch. Heerlijk! Ik serveerde deze tomatensalade met kappertjes rode ui bijvoorbeeld bij de Portugese kip piri-piri die ik gister postte. Grote bak friet erbij en iedereen is blij. Meer heb je niet nodig. Wil je de salade iets meer opvullen? Gebruik dan (zelfgemaakte) croutons, romige feta, zoete puntpaprika en eventueel wat zwarte olijven. En nu.. Hup, hup de keuken in! Aan de slag!
Tomatensalade met kappertjes en rode ui

Ingrediënten tomatensalade met rode ui en kappertjes voor 4 personen

3 grote vleestomaten
1 rode ui
2 eetlepels kappertjes
Een paar takjes peterselie
Het sap van een halve citroen
Peper uit de molen
Grof zeezout
Een scheut olijfolie van goede kwaliteit

Tomatensalade met kappertjes en rode ui

Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Meng de tomaat met de rode ui, de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, een snuf zeezout en wat peper uit de molen.

Schep de salade in een schaal en dek af met vershoudfolie. Zet de salade een uurtje in de koelkast zodat de smaken bij elkaar kunnen komen. Schep voor serveren nog even door elkaar.

Serveer de salade bij de barbecue, als lichte lunch of bij een mooi stuk vlees.

Ook lekker om de salade extra op te vullen met (zelfgemaakte) croutons, romige feta, rode paprika en zwarte olijven. De mogelijkhedenn zijn eindeloos!

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.