Recept: Tomatensalade met rode ui en kappertjes

 

tomatensalade met rode ui en kappertjesEindelijk begint de zon weer te schijnen. Al die regen ben ik inmiddels een beetje beu (snap je hem beu/bui ;)). Als het goed is komt er mooier weer aan. En als het niet goed is.. Ik ben over 2 weken toch vertrokken naar Frankrijk. We gaan 3 weken lang allerlei wijngaarden bezoeken. We beginnen in Luxemburg in een kasteel aan de Moezel. Vervolgens gaan we naar de Elzas, Bourgogne, Languedoc en we eindigen in de Bordeaux aan het strand. Klinkt als een goed idee vinden jullie ook niet? We gaan met de auto dus we kunnen onderweg flink inslaan. Eindelijk! Ik vond het zo jammer dat we vorig jaar in Toscane bijna niks mee terug konden nemen. Als echte wijnliefhebber is dat natuurlijk wel een must. Bij mooi weer hoort natuurlijk een frisse salade. Deze tomatensalade met rode ui en kappertjes aten wij afgelopen zaterdag. Ik had ’s ochtends een mooi stuk lamsvlees gescoord en ik had zin om uitgebreid te koken. Ik maakte de tomatensalade in combinatie met aardappelwedges met tijm en rozemarijn en een lamsrack met kruidenkorst. De frisse tomatensalade smaakte goed in combinatie met het kruidige lamsvlees. De salade smaakt ook goed bij de barbecue of als lunch in combinatie met knapperig brood. Een fijne salade voor op warme dagen!Ingrediënten tomatensalade met rode ui en kappertjes voor 4 personen

250 gram rode cherrytomaten
250 gram gele cherrytomaten
1 rode ui
Een halve citroen
2 eetlepels kappertjes
Een paar takjes peterselie
Peper uit de molen
Grof zeezout
Een scheutje olijfolie van goede kwaliteit

Snijd de gele en rode cherrytomaten door de midden. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de cherrytomaten met de rode ui, de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout. Leg de tomatensalade in een diep bord of mooie schaal. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de tomatensalade met rode ui en kappertjes met peterselie en eventueel een beetje extra peper en zout.

De tomatensalade is ook lekker met croutons, geitenkaas, feta, mozzarella, basilicum of oregano. Serveer de salade bij de barbecue, als lichte lunch of bij een mooi stuk vlees.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *