Recept: Aziatische komkommersalade met ossenhaas

 

Aziatische komkommersalade met ossenhaasEr lag al een tijdje een spirelli in mijn keuken te wachten tot hij eindelijk gebruikt zou worden. Ik had het apparaatje ooit eens gekregen van iemand, maar tot op heden lag hij ongebruikt in de kast. Om de één of andere reden dacht ik er steeds niet aan. Gister moest het er toch een keer van komen. Omdat ik gek ben op Aziatisch gemarineerde komkommer besloot ik een soort salade met komkommerspaghetti te maken. Dat pakte bijzonder goed uit. De frisse komkommer combineert goed met de licht gegrilde ossenhaas en de sesam. Een fris en zomers gerechtje. Gezond,  laag in koolhydraten en glutenvrij. Wat wil je nog meer. Met de spirelli heb je in een handomdraai (letterlijk!) de hele komkommer omgetoverd in spaghettisliertjes. Wat een tof ding zeg! Ik ga de spirelli zeker vaker gebruiken. Wat dacht je van courgettespaghetti, reepjes zoete aardappel of rettich. Ik ben in ieder geval enthousiast! Om de Aziatische komkommersalade met ossenhaas te maken heb je natuurlijk niet persé de spirelli nodig. Je kunt ook gewoon een mandoline of zelfs een kaasschaaf (je krijgt dan wel dikkere plakken) gebruiken. 

Ingrediënten Aziatische komkommersalade met ossenhaas voor 2 personen

2 komkommers
150 gram wortelreepjes
5 eetlepels sojasaus
1 theelepel mirin
2 theelepels sesamolie
1 theelepel basterdsuiker
1,5 centimeter verse gember
2 theelepels zwarte sesamzaadjes
2 theelepels witte sesamzaadjes
Peper en zout

Snijd de komkommer met een spirelli, mandoline of een kaasschaaf in lange linten. Meng de komkommer met de wortel. Maak een dressing van de sojasaus, sesamolie, mirin, gember, een beetje peper en basterdsuiker. Proef of de dressing op smaak is. Voeg de dressing lepel voor lepel aan de komkommer en wortel toe. Schep de groente en dressing door elkaar. Let op dat de groente niet te nat wordt. Verdeel de komkommersalade over 2 diepe borden.

Bestrooi de ossenhaas aan beide kanten met peper en zout. Verhit een grillpan en bak de ossenhaas aan beide kanten totdat er een mooi grillpatroon ontstaat. Snijd de ossenhaas in dunne plakken en leg het op de komkommersalade. Bestrooi de salade met zwarte en witte sesamzaadjes.

De Aziatische komkommersalade met ossenhaas is lekker in combinatie met kroepoek en wat gefrituurde uitjes. Ook lekker om de ossenhaas te vervangen door garnalen of zalm. Voeg voor wat extra pit of kruidigheid een chilipepertje en ringetjes lente-ui toe.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *