Camembert in bladerdeeg met rode uienchutney

Recept: Camembert in bladerdeeg met rode uienchutney

 

Camembert in bladerdeeg met rode uienchutneyEn dan is het nu tijd voor het allerlaatste kerstrecept van 2019. Wat is de tijd snel gegaan! Ik had nog wel even door willen gaan.. inspiratie genoeg. Het laatste recept is er eentje die ik zelf héél erg lekker vindt. Als er iets is wat ik momenteel vaak eet (hallo zwangerschapscraving) is het camembert uit de oven. Smeuïge smaakvolle gesmolten kaas en dan lekker dopen met brood. Té lekker. Dit keer serveerde ik het kaasje niet met een lekker broodje, maar bakte ik er een krokant laagje omheen. Bij camembert serveer ik meestal een zoete tegenhanger. Deze rode uienchutney bijvoorbeeld, maar ook chutneys van cranberries, vijgen of ander rood fruit doen het goed bij dit lekkere kaasje. Daarom besloot ik om de rode uienchutney mee te bakken in het bladerdeegpakketje. Zo mengt de smaak zich lekker met de gesmolten kaas en zorgt elke hap voor een smaakexplosie. Het water loopt me nu alweer in de mond. Glaasje rode wijn erbij. Mjam!


Ingrediënten camembert in bladerdeeg met rode uienchutney

Voor de rode uienchutney

6 rode uien
2 eetlepels kristalsuiker
Een scheutje balsamicoazijn
Een klontje boter om in te bakken

En verder

1 ronde camembert van 250 gram
1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
1 ei om het deeg mee te bestrijken

Camembert in bladerdeeg met rode uienchutney

Snijd de rode uien in halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de rode ui in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de suiker toe en roer tot de uien beginnen te karameliseren. Blus de uien af met balsamico-azijn. Zet het vuur laag en laat de inhoud van pan pruttelen tot er een stroperige rode uienchutney ontstaat.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd 2 cirkels (de diameter 4 cm, 2cm aan weerzijde, groter dan de camembert) uit het bladerdeeg. Leg één van de cirkels op het bapkapier en leg de camembert er bovenop. Schep 2 flinke lepels uienchutney op de camembert. Leg de tweede cirkel over de camembert heen en druk de randjes dicht met een vork.

Steek sterren of andere leuke vormpjes uit het resterende bladerdeeg en versier het pakketje ermee. Kluts het ei los en smeer het camembertpakketje ermee in. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 30 minuten gaar.

Laat de camembert in bladerdeeg met rode uienchutney 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *