Salade met geroosterde bietjes en burrata

Recept: Salade met geroosterde bietjes en burrata

 

Salade met geroosterde bietjes en burrataSinds ik zwanger ben geweest heb ik een soort gekke craving voor bietjes. Je kon me er destijds voor wakker maken en ik vind ze nog steeds erg lekker. Bijzonder eigenlijk, want vroeger moest ik er niks van hebben. Of ze nou zoetzuur, geroosterd of krokant zijn; I love it! Deze salade met geroosterde bietjes en burrata heeft het (bijna allemaal). Fris, zoet, crispy en boordevol smaak. Mocht je naast de huidige ingrediënten nog iets willen toevoegen kun je kiezen voor wal- of pistachenootjes, maar persoonlijk vind ik dat hij dat niet nodig heeft. De salade met geroosterde bietjes en burrata is lekker als voorgerecht of als side-dish bij het hoofdgerecht. Ik heb er nu alweer trek in… Ik vermoed dat dit komende week nog een keer op tafel staat!
Ingrediënten salade met geroosterde bietjes en burrata voor 4 personen

2 bollen burrata
100 gram (eikenblad)sla
8 rode bieten
Een scheutje olijfolie
Een scheutje balsamico-azijn
Peper uit de molen
Grof zeezout

Salade met geroosterde bietjes en burrata

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bieten. Snijd 6 bietjes in partjes en zet ze apart. Snijd 2 bieten in hele dunne plakjes (gebruik hier een mandoline of kaasschaaf voor).

Bestrooi de plakjes biet met grof zeezout en laat ze een kwartier op een velletje keukenpapier uitlekken.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes biet erop. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 12 minuten krokant. Draai de plakjes halverwege om. De bietjeschips blijft ongeveer een uur krokant.

Leg de bietenpartjes in een ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en een beetje olijfolie en balsamico-azijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak in een half uur gaar.

Meng de sla met een paar druppels balsamico-azijn. Verdeel de sla over 4 bordjes of leg alles op een groot bord. Leg de partjes biet op de sla. Snijd de burrata voorzichtig open en leg op de bietjes. Verkruimel de bietenchips een beetje en stooi over de salade. Maak af met extra balsamico-azijn en peper uit de molen.

Serveer de salade met geroosterde bietjes en burrata met vers brood met olijfolie.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.