Pastasalade met pesto en tonijn

Recept: Pastasalade met pesto en tonijn

 

Pasta pesto salade met tonijnDe temperaturen beginnen weer lekker te stijgen. Fijn hoor dat ’s zomerse weer, maar met deze temperaturen zit niemand te wachten op een maaltijd die zwaar op de maag ligt. Een salade is daarom ideaal. Een pastasalade om precies te zijn. Deze pastasalade met pesto en tonijn is daar een mooi voorbeeld van. Ik maakte hem vanmorgen vroeg al als avondeten voor vanavond. Toen was het nog niet zo warm en nu hoef ik de salade alleen nog maar uit de koelkast te halen als we gaan eten. Lekker licht, makkelijk om te maken en boordevol smaak. Fijn als avondmaaltijd, lunch of als side-dish bij de barbecue. Glaasje koude rosé erbij (kies voor een côte de Provence) en we komen de warme dagen wel door. 
Pasta pesto salade met tonijn

Ingrediënten pastasalade met pesto met tonijn voor 4 personen

500 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli)
2 blikjes tonijn op waterbasis (totaal ongeveer 300 gram)
250 gram cherrytomaten
1 rode ui
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
150 gram rucola
Peper en zout

Voor de pesto

150 gram olijfolie
75 gram Parmezaanse kaas
50 gram basilicum
75 gram pijnboompitten
Zout en peper

Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen.

Doe de basilicum, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten bij elkaar in een hakmolentje. Draai de ingrediënten tot een puree. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en maak af met peper en zout.

Rooster de pijnboompitten voor de salade. Snijd de cherrytomaten doormidden en de rode ui in halve ringen. Roer de tonijn een beetje los.

Meng de pasta met de pesto. Schep de cherrytomaten, de kappertjes, de pijnboompitten, de tonijn en de rode ui door de salade.

Zet de pastasalade met pesto en tonijn in de koelkast tot serveren. Lekker met een koud glas rosé. Santé!

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.