Wraps met pulled zalm en honing-mostersaus

Recept: Wraps met pulled zalm en honing-mosterdsaus

 

Wraps met pulled zalm en honing-mostersausGoedemorgen mede-bourgondiërs. Zijn jullie allemaal lekker vakantie aan het vieren? Volgens mij wel, want ik zie opeens bezoekers vanuit heel Europa voorbij komen. En tenzij ik opeens doorgebroken ben in, Kroatië, Frankrijk, Spanje of Italië, kan het niet ander dan dat jullie dat zijn. Wij vertrekken woensdag voor 2 weken naar Denemarken. Tussendoor overnachten we ergens in Duitsland. Ik kan echt niet wachten en ik ben mega benieuwd, want ik ben nog nooit in Scandinavië geweest. Het wordt vast wel leuk. Ik denk in ieder geval dat we veelt vis gegeten gaan eten. En dat treft, want ik ben dol op vis. Om alvast in de stemming te komen maakte ik afgelopen weekend deze wraps met pulled zalm. Roségebakken zalm met een heerlijke honing-mosterdsaus in een wrap. Ik heb er letterlijk mijn vingers bij afgelikt! Die saus, smaakte zo goed bij de rest! Je kunt hem trouwens ook maken met warmgerookte zalm. Dan heb je er helemaal amper werk aan. Easy does it! Makkelijk om te maken en onwijs handig om mee te nemen. Onderweg naar Denemarken bijvoorbeeld ;).




Ingrediënten voor 4 wraps met pulled zalm en honing-mosterdsaus

500 gram zalm
4 wraps
1 rode ui
100 gram eikenbladsla
Peper en zout

Voor de honing-mosterdsaus

1 eetlepel dijon mosterd
2 eetlepels honing
Een paar takjes dille
Peper en zout

Wraps met pulled zalm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout en leg het op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de zalm in 15 minuten rosé.

Haal de zalm uit de oven en trek het uit elkaar met 2 vorken.

Hak de dille fijn. Meng de mosterd, de honing, de dille en een beetje peper en zout tot een sausje.

Snijd de rode ui in halve ringen.

Beleg de wraps met sla en verdeel de pulled zalm over de wraps. Beleg met rode ui en schep 1 of 2 eetlepels saus over de zalm.

Rol de wraps met pulled zalm op en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *