Goddelijke crispy chicken BLT wraps

Recept: Goddelijke crispy chicken BLT wraps

 

Goddelijke crispy chicken BLT wrapsWat was het lekker zonnig dit weekend. Dat konden we wel even gebruiken na al dat binnen zitten! We konden natuurlijk het terras niet op (dat is misschien wel mijn favoriete bezigheid in de zomer), maar we hebben wel lekker in de tuin kunnen zitten. Bij mooi weer hoort lekker ’s zomers eten. Deze crispy chicken BLT wraps zijn daar een perfect voorbeeld van. BLT staat voor bacon, lettuce and tomatoes. Spek, sla en tomaten dus. Klinkt heel wat minder “stoer” in het Nederlands trouwens. Van origine wordt deze combinatie op een sandwich met een lik mayonaise geserveerd. Ik maakte er een wrap van en vulde de BLT-combinatie aan met cheddar, krokante kip en een heerlijke saus. Het eindresultaat? Een goddelijke wrap die van de mister vaker op tafel moet komen. Dat zegt genoeg toch? Hup, hup! Boodschappen doen en de keuken in. 
Ingrediënten voor 8 crispy chicken BLT wraps

8 medium wraps
16 plakjes ontbijtspek
4 krokante kipschnitzels
4 tomaten
16 plakjes cheddar
16 blaadjes babyromaine of krulsla
Een klontje boter om in te bakken

Voor de dressing

50 ml melk
50 ml karnemelk
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker
Peper en zout

Goddelijke crispy chicken BLT wraps

Bak het ontbijtspek goudbruin en knapperig in een “droge” koekenpan.

Smelt de roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de krokate kipschnitzels aan beide kanten goudbruin en knapperig. Haal de kikpschnitzels uit de pan en snijd ze in reepjes.

Doe de mayonaise, de melk, de karnemelk, de azijn, het citroensap, de suiker en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng tot er een gladde dressing ontstaat. Proef of de dressing op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Snijd de tomaten in plakjes.

Beleg elke wrap met 2 blaadjes sla, 2 plakjes cheddar, een paar plakjes tomaat, een paar reepjes krokante kip en 2 plakjes bacon.

Besprenkel de inhoud van de wrap met de dressing en vouw hem dicht. Serveer de crispy chicken BTL wraps direct.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.