Wraps met krokante kip en chilisaus

Recept: Kneitergoeie wraps met krokante kip en chilisaus

 

Wraps met krokante kip en chilisausLet’s get rolling, it’s wrap ‘o clock! En deze keer zijn dat wraps met krokante kip uit de oven en chilisaus. Ik houd van crispy voedsel. Helemaal in combinatie met frisse groente en een lekker sausje. Om de wraps iets gezonder te maken bakte ik de kip in de oven in plaats van in de frituurpan. Zo gebruik je geen olie en wordt de kip minder vet. Voor een gegarandeerde crunchy-ness gebruikte ik panko als jasje voor de kip. Dat geeft net dat beetje extra knapperigheid aan de kip. Zelfs als je de kip in de oven bakt. Op kleffe kip zit tenslotte niemand te wachten. Panko kun je in de toko of beter gesorteerde supermarkt kopen. Het ligt meestal bij de Aziatische producten. Gaat goedkomen. Fijne woensdag!

Ingrediënten voor 8 wraps met krokante kip en chilisaus

Voor de krokante kip

400 gram kipfilet
3 eieren
150 gram panko
Peper en zout

En verder

8 middelgrote wraps
8 grote bladen krulsla
1 komkommer
8 plakken cheddar
3 tomaten
8 eetlepels chilisaus
8 eetlepels gefrituurde uitjes

Wraps met krokante kip en chilisaus

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de kipfilet in repen. Bestrooi de kip met peper en zout.

Kluts de eieren los in een diep bord. Giet de panko in een andere bord. Haal de kiprepen door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit nog een keer zodat de stukken kip helemaal bedekt zijn.

Leg de kip naast elkaar op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de kip in 40 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de komkommer in reepjes en de tomaat in plakjes. Beleg de wraps met krulsla, komkommer, een plakje cheddar, 3 dunne plakjes tomaat en 2 stukjes kip. Giet de chilisaus over de kip en maak af met een eetlepel gefrituurde uitjes. Vouw de wraps dicht en serveer direct.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.