Aardappelsalade met radijs en haring

Recept: Aardappelsalade met radijs en haring

 

Aardappelsalade met radijs en haring

Vandaag is haringseizoen 2018 officieel geopend. Gister is het eerste vaatje geveild op de Schevingse visafslag en het heeft dit jaar maar liefst 78000 euro opgeleverd. Het geld wordt elk jaar gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar was dat stichting Hulphond Nederland. Zelf was ik nooit zo weg van haring. Douwe daarentegen kan ik ervoor wakker maken. Het is daarom ook niet zo vreemd dat ik pas haring eet sinds ik hem ken. Ik heb het echt moeten leren eten. Een goede zaak want ik begin het steeds meer te waarderen. Al duurt het wel nog even voordat ik er bij de visboer eentje naar binnen laat glijden denk ik. Om de start van het haringseizoen te vieren post ik vandaag een lekker recept met haring. Een romige aardappelsalade met augurk, radijs en bieslook. En haring natuurlijk. Een lekkere combi met frisse smaken. Lekker als lunch, bij de barbecue of maaltijdsalade. De aardappelsalade met radijs en haring is extra lekker met een stukje roggebrood. Ingrediënten aardappelsalade met radijs en haring voor 6 personen

500 gram krieltjes
10 radijsjes
4 augurken
3 eieren
1 rode ui
2 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonaise
Sap van een halve citroen
Een bosje bieslook
Peper en zout

Aardappelsalade met radijs en haring

Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de krieltjes in de pan en kook in een kwartier gaar. Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen.

Snijd de radijsjes in en plakjes, versnipper de rode ui en snijd de augurken in stukjes. Snijd de krieltjes in plakjes en hak de bieslook fijn.

Doe de radijs, krieltjes, augurk, rode ui, de bieslook, de mayonaise en de yoghurt bij elkaar in een kom en roer alles door elkaar.

Snijd de haring in stukjes. Kook de eieren. Verwijder de dooiers en snijd het witte gedeeltje in kleine stukjes. Doe de haring en de stukjes ei bij de salade en roer alles door elkaar. Proef of de aardappelsalade  op smaak is en voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Serveer de aardappelsalade met radijs en haring direct of zet het in de koelkast tot serveren.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *