Trio van vis met zalm en tonijn

Recept: Trio van vis met zalm en tonijn

 

Trio van vis met zalm en tonijnAls ik ergens ga eten bestel ik het liefst zoveel mogelijk kleine hapjes. Een uitgebreide kaart geeft me keuzestress. Ik ben supernieuwsgierig naar de smaak en de looks van alle gerechten en ik wil altijd alles proeven. Jammer genoeg is mijn maag geen bodemloze put en moet ik soms toch keuzes maken. Ik probeer dan vaak mijn tafelgenoot over te halen om iets anders te nemen dan ik. Allebei hetzelfde bestellen is ook weer zo wat. En zo kan ik van beide gerechten proeven. Gemeen eigenlijk he. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik dol ben op shared dining. Een grote schaal in het midden van de tafel en dan samen proeven en delen. Lovr it! Als er ergens een proeverij op de kaart staat dan ben ik je vrouw. Helemaal als dat er één met vis is, blijer kun je me bijna niet maken. I loveee vis. Toen ik in het najaar aan het brainstormen was voor de kerstperiode was deze trio van vis met zalm en tonijn het eerste gerecht wat ik had bedacht. Jullie hebben er even op moeten wachten (ik maakte hem al in oktober), maar dan heb je wel wat. Ziet het er niet lekker uit? Weg met die keuzestress!



Ingrediënten trio van vis met zalm en tonijn voor 4 personen

Voor de zalmbonbon

100 gram gerookte zalm
100 gram roomkaas
Een paar takjes dille
Een handje sla
Een snuf zeezout
Peper uit de molen

Voor de gegrilde tonijn

200 gram tonijn
1 eetlepel wit sesamzaad
1 eetlepel zwart sesamzaad
100 gram wakame
Eventueel een scheutje sojasaus

Voor de pankogarnaal

4 grote gepelde gamba’s
1 ei
50 gram panko (Japans broodkruim)
2 avocado’s
Een halve citroen
Olie om in te frituren
Een snuf zeezout
Peper uit de molen

Trio van vis met zalm en tonijn

Hak de dille fijn. Meng de dille, de roomkaas, zeezout en gemalen peper met elkaar. Vorm de roomkaas in een bolletje en leg de gerookte zalm er overheen. Leg een handje sla op het bord en leg de zalmbonbon hierop. Maak af met een takje dille, peper en zout,

Kruid de tonijn met peper en zout. Verhit de grillpan of -plaat. Gril de tonijn aan beide kanten 1 minuut. Meng het witte en het zwarte  sesamzaad. Rol de tonijn door het sesamzaad. Snijd de tonijn in plakjes. schep een eetlepel wakame op het bord. Leg de plakjes tonijn op de wakame en maak af met een beetje peper en zout en eventueel een scheutje sojasaus.

Kluts het eitje los. Doe de panko in een schaaltje. Haal de gamba door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal tot de hele gamba is bedekt. Doe dit met alle gamba’s. Frituur de gamba’s tot ze goudbruin zijn. Prak de avocado’s fijn. Maak de avocado op smaak met citroensap, peper en zout. Leg een eetlepel avocado op het bord. Leg de gefrituurde gamba op de avocado. En maak af met een beetje peper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Trio van vis met zalm en tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *