Coquilles met avocadocrème en Hollandse garnalen

Recept: Coquilles met avocadomousse en chilipeper

 

Coquilles met avocadomousse en Hollandse garnalenDit voorgerecht heb ik vorig jaar gemaakt met kerst. We zouden toen eigenlijk romantisch uit eten gaan in een chique restaurant. Het zou de laatste kerst zijn met zijn 2-en daarom wilden we uitpakken. Door omstandigheden kon dat helaas niet doorgaan. We zijn toen met zijn tweeën aan het koken geslagen. Dit recept was tijdens dat diner het voorgerecht. Aanvankelijk was het een uitprobeersel maar het bleek een toppertje te zijn. Lekkere lichte smaken die een perfecte opwarmer zijn voor het hoofdgerecht. Het contrast tussen de lauwwarme coquilles en de koude frisse mousse is een fijne combinatie. Én misschien wel het belangrijkste; heel erg makkelijk om te maken. Drink bij de coquilles met avocadomousse en chilipeper een lichte en frisse wijn die niet de delicate smaak van de coquilles wegdrukt. Een muscadet past perfect bij dit gerecht. Ook kan er bij dit gerecht een lichte en niet al te droge Prosecco of Champagne gedronken worden.




Ingrediënten coquilles met avocadomousse en chilipeper voor 4 personen

2 avocado’s
1 citroen
2 eetlepels zure room
12 coquilles
4 eetlepels Hollandse garnalen
Een scheutje olijfolie
Een snuf gedroogde chilipeper
Peper en zout

Coquilles met avocadocrème en Hollandse garnalen

Snijd de avocado door midden. Schep het vruchttvlees uit de schil en doe het in een kom. Voeg 2 eetlepels zure room, het sap van een halve citroen en een beetje peper en zout toe. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde mousse.

Bestrooi de coquilles aan beide kanten met peper en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de coquilles aan beide kanten 1 á 2 minuten minuten.

Verdeel de avocadomousse over 4 glazen of schaaltjes. Leg een beetje rucola op de mousse. Leg in elk glaasje 3 coquilles. Schep een eetlepel Hollandse garnalen over de coquilles. Bestrooi met gedroogde chilipeper en eventueel een beetje geraspte citroensap.

Serveer de coquilles met avocadomousse en chilipeper in combinatie met vers brood en een goede olijfolie en/of tapenade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *