Paddenstoelensoep met tijm

Recept: Romige paddenstoelensoep met tijm

 

Paddenstoelensoep met tijmBrrrr… Hét is écht herfst buiten. Koud, nat, vroeg donker en het waait als een gek. Stiekem houd ik daar wel van. Eerst buiten lekker uitwaaien en daarna binnen opwarmen met een grote kom dampende soep. Deze romige paddenstoelensoep met tijm is daar uitermate geschikt voor. Lekker romig, boordevol smaak en hartverwarmend. Moeilijk om te maken? Totaal niet. De romige paddenstoelensoep met tijm tover je in minder dan een half uur op tafel. Iedereen kan dit! Klinkt goed toch? Serveer met vers brood en knoflookboter om de maaltijd compleet te maken. Wanneer ga jij hem maken? Doen hoor! Krijg je geen spijt van. Hier staat hij deze week weer op tafel. Laat die sstorm maar komen!
Ingrediënten paddenstoelensoep met tijm voor 4 personen

200 gram gemengde paddenstoelen
200 gram (witte) champignons
1,5 liter paddenstoelenbouillon
100 ml ongeklopte slag- of kookroom
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
2 eetlepels roomboter
75 gram bloem
Een paar takjes tijm
Een takje platte peterselie
Eventueel een scheutje witte wijn (dit kun je weglaten als je geen alcohol wilt gebruiken)
Peper uit de molen

Paddenstoelensoep met tijm

Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Smelt de roomboter in een grote pan. Doe de ui en knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Strooi de bloem in de pan en roer alles door elkaar. Bak het bloemmengsel even mee.

Blus het bloemmengsel af met witte wijn. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en roer tot er een gebonden en glad mengsel ontstaat.

Snijd de paddenstoelen en de champignons in grove stukken doe ze samen met de room en de tijm in de soep. Kook een kwartiertje mee, tot de paddennstoelen zacht zijn.

Hak de peterselie fijn en roer door de soep. Maak af met peper uit de molen.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.