Recept: Zalmpakketjes met spinazie en feta

 

Zalmpakketjes met spinazie en fetaIk moet eerlijk bekennen dat ik nooit echt een zalm-eter ben geweest. Of eigenlijk ben ik nooit een gebakken of gegrilde zalm-eter geweest. Rauwe en gerookte zalm vind ik namelijk wel heel lekker. Waarom? Geen idee. Alhoewel. Toen ik in mijn studententijd in een gedeeld appartement woonde at één van mijn huisgenoten wekelijks kant-en-klare zalmpakketjes uit de diepvries. Ze maakte de pakketjes klaar in de magnetron en at ze daarna op in combinatie met een flinke klodder knoflooksaus. Een culinair hoogstandje. Said no-one ever! De eerste avond dat we met zijn allen aten stonden de pakketjes op het menu. Nou dat heb ik geweten. Er lag kurkdroge vis van slechte kwaliteit in een klef deeglaagje op mijn bord. De geur alleen al zorgde ervoor dat ik mijn eetlust verloor. Dat was de laatste keer dat ik gebakken zalm at. Zonde, want je kunt het zo lekker klaarmaken. Om mezelf zalmtechnisch weer een beetje te her-opvoeden ben ik aan het experimenteren geslagen. En dat was niet zonder resultaat. Ik begin nog steeds niet te watertanden bij een stukje zalm, maar het wordt wel beter. Ik blijf uitproberen tot ik de charme van een mooi stuk zalm heb ontdekt. De mister is daarentegen dol op zalm en proeft graag mee. Deze zalmpakketjes met spinazie en feta vielen ontzettend goed in de smaak. En stiekem vond ik ze zelf ook best lekker. Missie geslaagd dus. De zalmpakketjes met spinazie en feta zijn makkelijk om te maken en bevatten minder dan 10 ingrediënten . Iedereen kan dit. En bíjna iedereen vind dit lekker. Zelfs als je eigenlijk geen zalm-eter bent ;).



Ingrediënten 4 (of één grote) zalmpakketjes met spinazie en feta

8 plakjes bladerdeeg of 500 gram bladerdeeg op rol
400 gram zalmfilet
200 gram verse spinazie
Een halve rode ui
Een halve citroen
100 gram feta
100 gram roomkaas
1 middelgrote ei
Peper en zout

Zalmpakketjes met spinazie en feta

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de rode ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is.

Snijd de feta in blokjes. Rasp de schil van de halve citroen. Doe de spinazie, de feta, de roomkaas, de citroenrasp, het sap van de citroen en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng alle ingrediënten door elkaar en proef of het op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kluts het ei los. Leg het bladerdeeg op de bakplaat. Snijd de zalm in 4 stukken of laat het voor een groot pakket (kan ik je aanraden) de zalm aan één stuk. Leg de zalm op het bladerdeeg. Bedek de zalm met het spinaziemengsel. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes dicht. Besmeer de zalmpakketjes met ei. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork.

Bak de zalmpakketjes met spinazie en feta in 20-30 minuten gaar. De zalmpakketjes zijn klaar als het bladerdeeg goudbruin en krokant is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *