|
De Paasdagen komen er weer aan. Dagen van lekker brunchen, borrelen en gezelligheid. Met Pasen eten wij altijd uitgebreid met de hele familie. Om jullie te voorzien van een beetje inspiratie heb ik een aantal menusuggesties op een rijtje gezet. Één met vlees, één met vis, een vegetarisch menu en een glutenvrije versie. Je hoeft je natuurlijk niet aan de menu’s te houden. Hussel de gerechten lekker door elkaar en mix and match je eigen menu in elkaar. Mijn persoonlijke favorieten? Als voorgerecht het makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen, als hoofdgerecht de lamskoteletten met polenta en als dessert de glutenvrije chocoladetaart. Laten jullie het weten als je iets gemaakt hebt? Vind ik leuk!
Vlees
Voorgerecht
~ Carpaccio salade met basilicum-mayonaise ~
Een verse salade met cherrytomaatjes, rode ui, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en basilicum-mayonaise. Lekker, makkelijk en gezond.
Hoofdgerecht
~ Lamskoteletten met paddenstoelen en polenta ~
Polenta met ricotta en Parmezaanse kaas, kruidige lamskoteletten en paddenstoelen in rode wijn. Mijn persoonlijke favoriet. Hier maak je vrienden mee!
Dessert
~ Citroentaartjes met meringue ~
Meer Pasen dan deze citroentaartjes met meringue wordt het niet. Fris, zoet en ongelooflijk lekker.
Vis
Voorgerecht
~ Makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen ~
Rokerige makreel met frisse avocado en Hollandse garnalen op een knapperig toastje. Alleen voor echte levensgenieters!
Hoofdgerecht
~ Kabeljauw met gegrilde asperges en witte wijnsaus ~
Ja! Ze zijn er weer. Deze gegrilde asperges smaken uitstekend bij kabeljauw en witte wijnsaus. Lekker met een handje amandelschaafsel.
Dessert
Limoncello is lekker. Cheesecake is lekker. 1 + 1 = 2. We have winning team. Deze limoncello cheesecake kan niemand weerstaan.
Vegetarisch
Voorgerecht
~ Ricottataartjes met tomaat ~
Frisse taartjes met zoete cherrytomaten. Makkelijk, snel klaar en ontzettend lekker.
Hoofdgerecht
~ Gnocchi met gorgonzolasaus ~
Zijdezachte zelfgemaakte gnocchi met een romige gorgonzolasaus. Alleen voor echte bourgondiërs.
Dessert
~ Notentaart met gezouten karamel ~
Zoute karamel is natuurlijk al lekker. Maar op een taart met cashew-, macadamia- en pecannnoten is het hemels. Lekker met een bolletje ijs.
Glutenvrij
Voorgerecht
~ Zalmtartaar met komkommer en mierikswortel ~
Een ontzettend fris voorgerechtje. Lekker met toast en mierikswortelmayonaise.
Hoofdgerecht
~ Varkenshaas met mosterd en salie ~
Alleen maar liefde voor deze varkenshaas met mosterd en salie. Makkelijk om te maken, lekker en het ziet er ook nog mooi uit. Ik zie alleen maar voordelen!
Dessert
~ Glutenvrije chocoladetaart ~
Hallelujah! Een luchtige chocoladetaart die ook nog eens glutenvrij is. Verslavend lekker.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).