Kerstrecept: Makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen

 

Makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalenHet idee voor dit gerechtje is ontstaan in een restaurant waar ik laatst was. Ik at daar een makreeltaartje met allerlei lekkere dingen er doorheen. De Ingrediënten die in het makreeltaartje zaten wist ik niet meer, maar dat het lekker was stond als een paal boven water. Met het idee van het makreeltaartje in mijn achterhoofd begon ik de markt af te lopen op zoek naar producten die ik kon gebruiken. Ik verzin vaak pas op de markt of in de supermarkt wat ik ga eten. Ik loop net zolang rondjes tot ik iets bedacht heb. Zodoende belande er, naast de gerookte makreel, ook Hollandse garnalen, avocado’s, limoen en koriander in mijn tas. Het makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen is een lekker voorgerechtje dat perfect bij een uitgebreide kerstmaaltijd past. Ook lekker als klein gerechtje tijdens de lunch of brunch.

Ingrediënten makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen voor 2 personen

2 witte (casino)boterhammen
250 gram gerookte makreel
100 gram Hollandse garnalen
2 avocado’s
1 limoen
Een paar takjes koriander
Een paar takjes krulpeterselie
Een paar cherrytomaatjes ter garnering
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek met een ronde uitsteekvorm een cirkel uit de boterham. Rooster de boterham een kwartier in de oven.

Trek de gerookte makreel met 2 vorken uit elkaar. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit met een lepel. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Hak de koriander fijn.  Meng de gerookte makreel met de avocado en de koriander. Snijd de limoen doormidden en besprenkel de makreel en avocado met het sap. Bestrooi het makreelmengsel met peper en zout.

Leg de uitsteekvorm in het midden van een bord. Doe het geroosterde brood onderin de uitsteekvorm. Leg een laagje van het makreelmengsel op het brood en strijk het recht af. Leg een laagje Hollandse garnalen op het makreelmengsel. Haal de ring van het makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen af. Als het goed is bkomt er een taartje met mooie laagjes uit de vorm.

Garneer het makreeltaartje met avocado en Hollandse garnalen met een beetje krulpeterselie en halve cherrytomaatjes. Strooi voor serveren een beetje peper en zout over het makreeltaartje.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *