Recept: Varkenshaas met mosterd en salie

 

Varkenshaas met mosterd en salieDeze varkenshaas met mosterd en salie maakte ik een paar weken geleden voor Douwe. Hij was al een paar dagen achter elkaar doorweekt thuis gekomen en werd daar aardig chagrijnig van. Om hem een beetje op te beuren besloot ik hem te verrassen met iets wat hij heel erg lekker vindt. Zelf eet ik al jaren geen varkensvlees meer (als ik varkensvlees of gelatine eet moet ik rennen, en dat is niet voor de lol), maar voor Douwe strijk ik af en toe over mijn hart. Voor mezelf maakte ik een lekker kippetje klaar. Ook lekker. De chagrijnige bui was als bij toverslag verdwenen en we hebben een ontzettend gezellige avond gehad. Wat een stukje varkenshaas niet kan doen ;). Dat het de volgende dag weer pijpenstelen regende en de mister met dezelfde bui thuis kwam vergeten we dan maar even..Ingrediënten varkenshaas met mosterd en salie voor 4 personen

750 gram varkenshaas
6 eetlepels (Zaanse) mosterd
20 saliebladeren
Gerookt ontbijtspek
Roomboter om in te bakken
Peper en zout

Snijd de varkenshaas in 4 gelijke stukken. Bestrooi de varkenshaas aan beide kanten met peper en zout. Besmeer de varkenshaas aan beide kanten in met mosterd en beleg met de saliebladeren. Omwikkel de varkenshaas met gerookte ontbijtspek.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt een klont roomboter in een (braad)pan. Leg de varkenshaas met mosterd en salie in de boter en braad rondom bruin.

Leg de stukken varkenhaas in een ovenschaal en steek de kernthermometer in één van de stukken. Schuif de ovenschaal in de oven bak tot het vlees 63 graden is. Haal de varkenshaas uit de oven en wikkel het in met aluminiumfolie. Laat de varkenshaas 10 minuten liggen, verwijder het aluminiumfolie en snijd het plakjes.

Serveer de varkenshaas met mosterd en salie in combinatie met gebakken aardappels of friet en een frisse salade.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *