Tagliata

Recept: Tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas

 

Tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaasZiet deze tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas er niet feestelijk uit? Als je weleens in Italië bent geweest zul je dit heerlijke vleesgerecht waarschijnlijk wel herkennen. Je komt het daar namelijk overal tegen. Ik at voor het eerst tagliata toen Douwe en ik tijdens onze roadtrip door Toscane in Montepulciano waren. Het was die dag ontzettend heet, dus we aten pas om 22:00. Flesje Nobile di Montepulciano erbij (sindsdien één van mijn favoriete wijnen) en een beetje over de Toscaanse heuvels staren. Ik was op dat moment intens gelukkig. Eenmaal thuis heb ik de tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas regelmatig op tafel gezet. De ene keer maak ik het klaar in de grillpan en de andere keer steken we de barbecue aan. Dat laatste heeft mijn voorkeur. Ik houd nou eenmaal enorm van barebcueën. Wel the real deal met houtskool dan hé. Dat geeft net dat beetje extra smaak aan het gerecht. Kies voor vlees van goede kwaliteit en bij voorkeur entrecôte of ribeye. Daar zit door het vetrandje extra veel smaak aan. Iedere keer als ik naar de foto kijk begin ik te watertanden. Is het al tijd om de barbecue aan te steken?
Tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas

Ingrediënten tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas voor 4 personen

4 stukken entecôte of ribeye
Een stuk Parmezaanse kaas
50 gram rucola
50 ml balsamico
2 eetlepels suiker
Peper uit de molen
Een snuf grof zeezout

Tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi het met peper en zout.

Meng de balsamicoazijn en de suiker met elkaar in een steelpan. Laat de balsamico een kwartiertje inkoken tot het stroperig wordt.

Verhit een grillpan tot hij goed heet is. Leg het vlees op de grillplaat en laat het dichtschroeien. Keer het vlees om en schroei de andere zijde ook dicht. Grill het vlees ongeveer 2 minuten per zijde.

Haal het vlees uit de pan en omwikkel het met aluminumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten.

Spreid een flinke hand rucola uit op een plank of grote borden. Snijd het vlees in reepjes en leg het op de rucola. Schaaf plakjes van de Parmezaanse kaas. Bestrooi het vlees met Parmezaanse kaas, peper uit de molen en grof zeezout. Besprenkel alles met balsamicostroop.

Serveer de tagliata met balsamicostroop en Parmezaanse kaas in combinatie met gebakken aardappels of een vers gebakken ciabatta.

Ook lekker om het vlees te bakken op de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.