Menu: Paasmenu 2016

 

PaasmenuMorgen is het Pasen. En hoewel dit eigenlijk een feest is waar vooral veel gebruncht wordt, vind ik het heerlijk om ’s avonds ook uitgebreid te koken. Niet persé omdat het Pasen is, maar meer omdat ik elke gelegenheid aangrijp om in de keuken te staan. Om een beetje inspiratie op te doen heb ik voor jullie 3 menu’s samengesteld met recepten die ik eerder al een keer gepost heb. Een paasmenu voor de vleeseters, een paasmenu voor de viseters en een paasmenu voor de vegetariërs onder ons. Je kunt de menu’s natuurlijk ook met elkaar combineren zodat je meer afwisseling krijgt in het menu. De gerechten die ik gebruikt heb zijn stuk voor stuk favorieten hier in huis. En, nog belangrijker, ze zijn allemaal niet moeilijk om te maken. Het kost soms wat tijd, maar zelfs de grootste keukenkluns kan deze gerechten maken. Vind je iets wat je aanspreekt? Klik dan op de naam van het gerecht om het recept te openen. Omdat ik zelf een echte wijnliefhebber ben, heb ik bij elk gerecht een wijnsuggestie toegevoegd. De wijnen die ik als tip geef zijn allemaal wijnen die hier thuis ook echt gedronken zijn in combinatie met het gerecht. Mocht je een wijn niet kunnen vinden kun je de naam het beste even in google plakken, meestal vind je dan vrij snel een adres waar je terecht kunt voor de wijn. Ik wens jullie veel plezier in de keuken en heel veel gezelligheid aan tafel. Fijne paasdagen!




Menu met vis

Paasmenu vis

Voorgerecht

 

~ Makreeltorentje met avocado en Hollandse garnalen ~

Wijntip: Kies bij het rokerige makreeltorentje voor een volle Chardonnay met veel hout in de afdronk. Neem bijvoorbeeld de Chardonnay van Wild Pig (€ 5,79)

Hoofdgerecht

 

~ Kabeljauw met saffraan saus en zeekraal ~

Wijntip: Kies bij deze lichte vis voor een frisse witte wijn met veel citrusfruit. Denk hierbij aan een Sauvignon Blanc, Verdicchio of Rueda. Neem bijvoorbeeld de Verdicchio van Villa Bianchi (€7,95)

Dessert

 

~ Clafoutis met perzik en frambozen ~

Wijntip: De zoete clafoutis met perzik en frambozen heeft de smaak van amandel. Een Italiaanse Moscato met bubbeltjes past hier perfect bij. Neem bijvoorbeeld de Moscato Spumante van Camoli uit de Piemonte (€6,50).

Menu met vlees

Paasmenu vlees

Voorgerecht

 

~ Couscous torentje met lamsvlees en feta ~

Wijntip: De lamshaasjes hebben een wat stevigere wijn nodig. Omdat het een voorgerecht is mag de wijn hij ook weer niet te stevig zijn. De wijn bij het hoofdgerecht moet namelijk ook nog smaak hebben. Kies daarom voor een Carmenere, Garnacha of Tempranillo. Neem bijvoorbeeld de Carmenere van de Errazuris estate series (€8,95)

Hoofdgerecht

 

~ Hele kip uit de oven met krieltjes en pastinaak ~

Wijntip: Bij dit gerecht kun je zowel een witte als rode wijn kiezen. Mijn voorkeur ligt dit keer bij wit omdat ik bij het voorgerecht al rood gedronken heb. Kies een lichte elegante wijn met de smaak van exotisch fruit. Denk hierbij aan een Chardonnay, Rueda of  Pinot Grigio. Neem bijvoorbeeld de Pinot Grigio van Trapiche (€6,99)

Dessert

 

~ Panna cotta met frambozen coulis ~

Wijntip: Een fris nagerecht vraagt om een frisse wijn. Eigenlijk drink bij Panna Cotta het liefst gewoon een glas prosecco. Ik weet dat het eigenlijk een aperitief is, maar daar heb ik in dit geval maling aan. Dit dessert vraagt om een droge, frisse en bubbelende prosecco. Mijn favoriete prosecco is de Vino Spumante Millesimato van Il mio gusto (€12)

Menu vegetarisch

paasmenu vegetarisch

Voorgerecht

 

~ Pompoenmousse met geitenkaas en salie ~

Wijntip: Bij de pompoenmousse past het beste een frisse witte wijn met karakter. Wij dronken een Chenin blace bij de pompoenmousse. Een frisse wijn met een licht pepertje in de afdronk. Neem bijvoorbeeld de Chenin Blanc van Finch Mountain (€6,95)

Hoofdgerecht

 

~ Quiche met pecorino en groene asperges ~

Wijntip: Bij een quiche met pecorino en groene asperges hoort natuurlijk een goede witte wijn. Kies voor een lichte en frisse wijn. Denk hierbij aan een Sauvignon Blanc, Riesling of Grüner Veltliner. Neem bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc uit de Loire van Domaine de la Commanderie Quincy (€12,50). Mijn absolute favoriet van dit moment!

Dessert

 

~ Semmifreddo met aardbeien ~

Wijntip:

Deze ijstaart met aardbeien is lekker in combinatie met een frisse, zoete dessertwijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Muscat. Neem bijvoorbeeld de Muscat de St Jean de Minervois (€6,50).

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *