Clafoutis met frambozen

Recept: clafoutis met frambozen en vanille-ijs

 

Clafoutis met frambozenDit dessert serveerde ik laatst tijdens een dinertje voor vrienden. Ik vind het leuk om mensen uit te nodigen en dan uitgebreid voor ze te koken. Ik ben zelf niet zo een toetjesmens. Mij maak je veel blijer met een uitgebreide kaasplank, vers fruit en een glaasje port. Om mijn gasten toch een zoet nagerecht voor te zetten maakte ik deze clafoutis met perzik en frambozen. Zo had ik toch nog een beetje vers fruit na het diner. Clafoutis is een frans gerecht dat lijkt op een hele dikke pannenkoek waar vers fruit in zit. De clafoutis met perzik en frambozen is niet moeilijk om te maken en kost, afgezien van de tijd in de oven, weinig tijd. Zo kun je relaxt bij je gasten aan tafel zitten en serveer je toch een heerlijk dessert. En die kaasplank, die serveerde ik evengoed. Na het dessert. Mét een glaasje port.


Ingrediënten clafoutis met perzik en frambozen voor 4 personen

3 of 4 perzikken
125 gram frambozen
1 citroen
1 vanillestokje
4 eieren
250 ml volle melk
120 ml slagroom
100 gram bloem
100 gram suiker + 1 eetlepel suiker
Peper en zout
Poedersuiker

Clafoutis met frambozen

Schil de perziken en snijd ze in plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Doe de perzik, de citroenschil, het citroenrasp, een eetlepel suiker en de frambozen bij elkaar in een kom. Hussel alles voorzichtig door elkaar en zet het even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het vanillestokje verticaal doormidden en schraap met een theelepel het merg eruit. Doe de eieren, bloem, slagroom, melk, suiker en een beetje zout bij elkaar in een grote kom of schaal. Mix alles goed door elkaar. Leg het fruit in een ovenschaal of bakvorm. Giet het beslag over het fruit heen. Zet de clafoutis met perzik en frambozen 45 tot 55 minuten in de oven. Laat de clafoutis voor je hem serveert 10 minuten afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker overheen.

Wij serveerden de clafoutis met perzik en frambozen in de ovenschaal op tafel. Zo kan iedereen lekker zelf opscheppen. Lekker met een bolletje ijs en bijvoorbeeld een kletskop.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *