Recept: Pompoenmousse met geitenkaas en salie

 

Pompoenmousse met geitenkaas en salieDeze pompoenmousse met geitenkaas en salie at ik afgelopen zomer in Toscane. We sliepen in een hotel waar een heel goed restaurant bij zat. We kwamen de eerste dag nogal laat aan en besloten in het restaurant bij het hotel te eten. Vanaf die keer hebben we daar elke avond gegeten. Niet omdat er niks in de buurt zat, maar het eten was zo gruwelijk lekker dat we elke dag terugkwamen. Je proefde de liefde die ze voor het eten hadden terug in elke hap. Bijna elk gerecht was overladen met truffel en ze serveerde de zachtste gnocchi die ik ooit geproefd heb. Ik begin weer te watertanden nu ik er aan terugdenk. De pompoenmousse met geitenkaas en salie werd daar geserveerd als amuse. Op de originele versie zat een verkruimeld amaretto koekje. Ik heb deze in mijn recept weggelaten en vervangen door zachte geitenkaas. De zoete lauwwarme pompoen combineert goed met de koude en pittige geitenkaas. Een smaakbommetje om de maaltijd mee te beginnen!

Ingrediënten pompoenmousse met geitenkaas en salie voor 6 personen

1 pompoen
100 gram roomkaas
150 gram zachte geitenkaas
70 gram tomatenpuree
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
10 saliebladeren
Een klontje roomboter
Peper en zout
Een scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en haal met een lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in stukken. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de stukken pompoen op de bakplaat. Besprenkel de pompoen met olijfolie en een snufje zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in een half uur gaar.

Versnipper de sjalot en pers de knoflook. smelt de roomboter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot het glazig ziet. Doe de tomatenpuree bij de sjalot en knoflook en bak het in 5 minuten gaar. Doe de pompoen en 5 saliebladeren bij de sjalot, knoflook en tomatenpuree. Pureer de inhoud van de pan tot een gladde mousse. Proef of de mousse op smaak is. Maak de pompoenmousse af met een beetje peper en zout.

Meng de geitenkaas met de roomkaas en een beetje peper en zout. Doe de pompoenmousse in kleine glaasjes. Leg een lepel van het geitenkaas mengsel op de pompoenmousse. Maak af met een beetje peper. Garneer de pompoenmousse met geitenkaas en salie met een salieblaadje. Serveer de pompoenmousse lauwwarm. Lekker als voorgerecht of amuse.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *