Recept: Couscoustaartjes met feta en lamsvlees

 

Couscoustaartjes met feta en lamsvleesVorige week vierden we de verjaardag van Douwe. Als één van ons twee jarig is nodigen we altijd de hele familie uit om te komen eten. We vinden het leuk om dan een uitgebreid diner met 3 of 4 gangen te koken. Tijdens de verjaardag van Douwe waren deze couscoustaartjes met feta en lamsvlees het voorgerecht. Het hoofdgerecht was saltimbocca met een puree van knolselderij, pastinaak en truffel, als toetje aten we cheesecake met witte chocola en frambozen en we sloten de maaltijd af met een kaasplank. De couscoustaartjes met feta en lamsvlees waren een groot succes. De kruidige couscous combineert goed met de frisse feta en het malse lamsvlees. Omdat ik de couscous enkele uren van te voren al gemaakt had was het gerechtje in een mum van tijd klaar. Het enige wat ik tijdens het diner nog moest doen was het lamsvlees grillen en het taartje opbouwen. De couscoustaartjes met feta en lamsvlees zijn een enorme aanrader!

Ingrediënten voor 6 couscoustaartjes met feta en lamsvlees

500 gram couscous
500 ml groentebouillon
200 gram feta
2 lamshaasjes
1 komkommer
100 gram dadels
Een bosje munt
2 theelepels kaneelpoeder
Een scheutje olijfolie
Een snuf zout

Doe de couscous in een kom of schaal. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng tot alle korrels een laagje olijfolie hebben. Breng de bouillon aan de kook. Giet de bouillon over de couscous heen en dek de kom af met een theedoek. Zet de kom met couscous 10 minuten aan de kant.

Maak de couscous los met een vork. Hak de munt fijn. Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Roer de munt, het kaneelpoeder, een snuf zout en de dadels door de couscous. Proef of de couscous op smaak is. Voeg, indien nodig, meer van de ingrediënten toe.

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Ik gebruikte een mandoline maar je kunt ook gewoon een mes gebruiken. Verkruimel de feta. Dep de lamshaasjes droog en bestrooi aan beide kanten met peper en zout. Verhit de grillplaat of de -pan en bak de lamshaasjes aan beide kanten 3 minuten. Het is de bedoeling dat het lamsvlees rosé is. Snijd de lamshaasjes in plakjes. Ga uit van 3 plakjes per persoon.

Leg een uitsteekring op een bord. Vul de ring voor 3/4 met couscous. Druk de couscous even aan zodat het een stevig taartje wordt. Leg 6 plakjes komkommer op de couscous. Zorg dat de couscous helemaal bedekt is. Strooi een laagje feta op de komkommer. Leg de pakjes lamshaas op de feta. Verwijder voorzichtig de uitsteekring. Als het goed is blijft het taartje in de vorm van de ring staan. Bestrooi het geheel met een beetje peper. Garneer de couscoustaartjes met feta en lamsvlees met een blaadje munt of peterselie.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *