Yes! Weekend. Eindelijk. Wat was ik daar aan toe zeg. Zelfs als mijn weekend maar één dag duurt. Gister was het namelijk open dag op het MBO en moest ik werken. 6 dagen werken. Dat hakt er wel even in hoor. Januari/februari is sowieso niet echt mijn periode. Ik heb moeite met gebrek aan daglicht en daarom mis ik het zonnetje ontzettend. Om de één of andere reden heb ik dan veel minder energie. Die extra dag werken, die voelde ik wel even. Ik lag gisteravond, heel rock ’n roll, lekker onder een dekentje op de bank. Om toch een beetje een weekendgevoel te hebben post ik vandaag 10 van mijn favorieten recepten voor in het weekend. Risotto vind ik bijvoorbeeld echt een weekendgerecht. Of een gezellig pannetje stoofvlees op het vuur. Ook zo’n weekenddingetje. Heb je al zin om de keuken in te duiken? Ik wel! Lezen jullie mee?
10 recepten voor in het weekend
Kaneelbroodjes van croissantdeeg
Een overzicht met weekendgerechten kan niet beginnen zonder een lekker ontbijtrecept. Zodra deze kaneelbroodjes in de oven staan begint het heerlijk te ruiken in huis. Kon iedere dag maar zo beginnen.
Brownies met cheesecakevulling
Trek in iets lekkers bij de koffie? Deze brownies met cheesecakevulling zijn from heaven. Smeuïg, zoet en lekker romig. Wie vind dat nou niet lekker?
Broodje hete makreel
Een knapperig broodjes met zoet-pittige makreel. Een goed idee voor de lunch. Extra lekker met komkommer.
Turkse pizza’s (lahmacun)
Vroeger haalden we ze altijd na het stappen en nog steeds vind ik dit één van de ultieme weekendsnacks. Als je deze zelfgemaakte versie hebt geproefd wil je nooit meer anders. Wedden!?
Nacho’s met pittige kip en chorizo
Lekker samen smullen uit een grote schaal. Glaasje wijn (of bier) erbij en het weekendgevoel is compleet. Ik hou er zo van!
Taco’s met met krokante garnalen en chili-mayonaise
Met deze taco’s met krokante garnalen maak je mij zo blij! Knapperig, fris en met een licht-pittige saus. Yum!
Wraps met krokante kip en honing-mosterdsaus
Who needs de grote gele M als je de producten ook gewoon uit je eigen keuken kunt toveren. Makkelijk om te maken en supersnel klaar.
Risotto met pompoen en salie
Risotto vind ik écht een weekendgerecht. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je wel wat. Deze versie met pompoen en salie bevat weinig ingrediënten en is superlekker.
Indisch draadjesvlees (smoor djawa)
Er staat hier in het weekend regelmatig een pannetjes met stoofvlees op het fornuis. Dit Indisch draadjesvlees is één van mijn favorieten. Licht pittig en boordevol smaak. Serveer met witte (pandan)rijst en iedereen is blij.
Krokante bloemkool in zoetzure saus (gobi manchurian)
Het duurt even, maar dan heb je wel wat. Krokante bloemkool in een goddelijke zoetzure saus. Zo smaakvol dat je niet eens door hebt dat er geen vlees in zit.
Heb je één (of meer) van de recepten voor in het weekend gemaakt? Deel het dan vooral even met mij op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl). Vind ik leuk!