Kaneelbroodjes

Recept: Snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg

 

snelle kaneelbroodjes van croissantdeegGisteravond had ik een date met Ella, Louis en een fles Graham’s vintage port uit 2007. Douwe was niet thuis en ik besloot er een avondje me-time van te maken. Kaarsjes aan, glaasje port en een stuk oude brokkelkaas (met zoutkristallen yum!) binnen handbereik en heerlijke ouderwetse vocal jazz op de achtergrond. Het enige wat ontbrak waren sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelden. Ik was zo aan het genieten dat ik op de bank in slaap viel. Toen Douwe om een uur of 3 thuis kwam maakte hij me wakker. Hij kwam thuis van een avondje borrelen en vond me slapend op de bank. Vanmorgen ging ik op dezelfde voet verder. Ella en Louis aan, grote kop geurende thee voor mijn neus, oven aan en binnen 10 minuten rook het hele huis naar kaneel. Toen de broodjes bijna klaar waren, stak er een warrig hoofd om de hoek van de keuken. Douwe was inmiddels ook wakker geworden en kwam op de geur af. We hebben ontbeten als vorsten met deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg. Ook ontbijten als een koning (of koningin)? Deze snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg bevatten maar 4 ingrediënten en staan binnen een half uur (inclusief oventijd) op tafel. Zo mag iedere dag van mij beginnen!Ingrediënten voor 8 snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg

1 blikje croissantdeeg (350 gram)
8 eetlepels basterdsuiker
2 theelepel gemalen kaneel
1 ei

snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit en druk aan tot een grote rechthoek. Meng de suiker met de gemalen kaneel.

Bestrooi het croissantdeeg met het suikermengsel. Zorg dat het hele oppervlakte is bedekt. Rol het croissantdeeg op en snijd het in plakjes.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de rolletjes op.

Kluts het ei los. Smeer de kaneelbroodjes aan de boven- en zijkanten in met het eiermengsel.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg in 20 minuten gaar. Besmeer eventueel tussendoor met meer ei.

Serveer de snelle kaneelbroodjes van croissantdeeg direct als ze uit de oven komen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.