Nacho's met pittige kip en chorizo

Recept: Nacho’s met pittige kip en chorizo

 

Nacho's met pittige kip en chorizoThank god it’s friday! Bíjna weekend. Daar ben ik aan toe zeg. Ik ben ka-pot. Het is momenteel een gekkenhuis op mijn werk en ik had elke avond wel iets te doen. Alleen maar leuke dingen hoor. Jullie hoeven geen medelijden met me te hebben. Gisteravond had ik bijvoorbeeld een wijnproeverij. Jullie begrijpen wel dat ik momenteel met een mistig hoofd op mijn werk zit. Eigen schuld, dikke bult. Als ik thuis kom plof ik meteen op de bank. En ik ben niet van plan om er daarna nog vanaf te komen. Uitgebreid koken zit er dus niet in meer in. Waarschijnlijk laten we iets bezorgen. Of we maken, zoals vorige week, een grote bak met nacho’s. Deze nacho’s met pittige kip en chorizo bijvoorbeeld. Comfortfood in de beste zin van het woord. Glaasje wijn erbij (als ik dat inmiddels weer aankan) en het weekend kan beginnen. Cheers!
Ingrediënten nacho’s met pittige kip en chorizo voor 4 personen

300 gram kipfilet
200 gram chorizo
2 zakken nacho’s
1 middelgrote ui
1 rode ui
2 eetlepels tomaten purree
2 eetlepels sambal badjak
200 gram maïs
200 gram zwarte bonen
100 gram geraspte cheddar of belegen kaas
2 eetlepeles crème fraîche
Een paar takjes koriander
Een scheutje olie om te bakken
Peper en zout

Versnipper de ui. Snijd de kipfilet en chorizo in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koeken- of hapjespan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig is. Voeg de kipfilet en de chorizo toe en bak tot de kipfilet gaar is. Doe de tomatenpuree, de sambal, de maïs en de zwarte bonen in de pan en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de nacho’s over een grote ovenschaal. Schep het kipmengsel in het midden van de schaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven en bak tot de kaas gesmolten is.

Hak de koriander fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Maak de nacho’s met pittige kip en chorizo af met de koriander, rode ui en crème fraîche.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.