Taco's met krokante garnalen en chilimayonaise

Recept: Taco’s met krokante garnalen en chilimayonaise

 

Taco's met krokante garnalen en chilimayonaiseSinds ik bij Mingle mush in Den Haag een portie taco’s met krokante garnalen en chilimayonaise heb gegeten kon ik nergens anders meer aan denken. Ik móest en zou deze heerlijkheid nog een keer eten. Het enige wat dan helpt is om de taco’s opnieuw eten. Want geloof mij, als er iets in mijn hoofd zit dan gaat dat er niet zomaar meer uit. Zelfs een flinke portie dim sum en een bao met softshellcrab in de Foodhallen hielpen niet om de taco’s te vergeten. En dat zegt iets! Ik besloot dus maar om eraan toe te geven. Een uur in de trein zitten voor een portie taco’s vond ik ook weer zo wat, dus ging ik zelf aan de slag. Ik paneerde garnalen met een soort tempurabeslag én panko. Hierdoor werden ze extra crispy. Daarna serveerde ik ze met zelfgemaakte koolsalade en chilimayonaise in een kleine tortillawrap. WAT was dat een goed idee! Zijn de taco’s nu uit mijn hoofd? Nope. Was ik een intens gelukkig mens? Hell yeah! Dit gaat hier zeker vaker op het menu komen. Morgen bijvoorbeeld. Nee hoor, geintje :). Zo erg is het nou ook weer niet.Ingredienten voor 8 taco’s met krokante garnalen en chilimayonaise

 

Voor de krokante garnalen

24 gamba’s (ik koop vaak 2 kg ingevroren gamba’s tegelijk bij de toko)
125 ml karnemelk
50 gram bloem
30 gram maïzena
1 ei (large)
1 eetlepel sriracha of hotsauce
150 gram panko
Olie om in te frituren
Peper en zout

Voor de chilimayonaise

3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zoete chilisaus
1 theelepel shriracha of andere hotsauce
Het sap van een halve limoen

En verder

8 kleine tortillawraps
1 keer recept koolsalade
Een paar takjes koriander
Eventueel extra limoen om mee te garneren

Doe de karnemelk, de bloem, de maïzena, het ei, de sricracha en een snuf peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten tot een dik beslag.

Verhit de olie tot 180 graden. Haal de garnalen door het beslag en vervolgens door de panko. De garnalen moeten helemaal bedekt zijn. Frituur de garnalen in 3 minuten goudbruin. Besprenkel de garnalen met de helft van de citroen.

Meng de mayonaise met chilisaus en sriracha. Pluk de blaadjes van de koriander.

Beleg de tortillawraps met een eetlepel koolsalade en 3 krokante garnalen. Maak de taco’s met krokante garnalen en koolsalade af met chilimayonaise en bestrooi met korianderblad. Garneer eventueel met extra schijfjes limoen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *